A Grècia amb la crisi sembla que ha augmentat el nombre de suicidis en un 40% el darrer any, coincidint amb la pitjor fase de la crisi. Fóra bo veure aquestes dades a la resta d'Europa i veure l'evolució segons empitjori la situació econòmica de cada país. Qui juga amb l'economia dels països hauria de tenir sobre la seva consciència totes aquestes morts.
Llegeixo un article de Manel Pérez a La Vanguardia sobre el BCE i el seu president, reticent a prendre mesures per salvar l'euro, centrant-se només en evitar la inflació però, qui inevitablement ha hagut d'actuar per calmar els mercats facilitant diners als bancs, els quals al mateix temps els podran utilitzar per comprar deute sobirà, a uns interessos superiors als quals el BCE els hi deixa. D'una banda sembla -no sóc expert, insisteixo- que l'actuació del BCE és bona, encara que insuficient. Però, de l'altra, aquesta forma de deixar diners indirectament als estats suposa un cost excessiu evitable si els diners fossin prestats directament. Potser caldria canviar-ne els estatuts, no ho sé.
A Amposta la crisi es fa notar al club de futbol. No s'asseguren les nòmines dels jugadors i se'ls ha donat carta blanca per negociar amb altres clubs. La crisi, i penso que la de la construcció, han tingut un gran impacte en la nostra economia i han demostrat que aquí també hem basat molt el creixement en el totxo.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada