Cinco Días explica que els ajustaments del sector públic, les retallades, posen en perill 700.000 contractes eventuals. És més fàcil no renovar un contracte eventual o amortitzar una plaça ocupada per un interí que no pas prendre altres mesures. Els treballadors eventuals que treballen a l'administració, en alguns casos encadenant contractes mes a mes, estan en una situació vulnerable. Se'ls acaba el contracte, no els renoven i ja està. Els interins també estan en mala situació. Veuen cada dia amb incertesa el seu futur. La societat, aquesta societat envejosa, veu bé que es retallin sous de funcionaris, com si fossin grans sous, i com si tothom fos funcionari amb contracte per a tota la vida. Milers de treballadors públics tenen feina amb un futur incert actualment. Qui els critica quan tot anava bé menystenia la feina a la Pública per no poder aspirar a millors sous i a més haver de passar per un procés d'oposicions i/o concurs de mèrits. I ara resulta que és un privilegi treballar a l'administració pública. La notícia però, es deixa de parlar de com afecten les retallades als milers de treballadors subcontractats que treballen a l'administració, com si fossin treballadors públics però, amb contractes que depenen de concessions i que també els tenen en una temporalitat permanent.
Llegeixo que l'ICS ha pagat 15.000 euros a PricewaterhouseCoopers per ser assessorat sobre el procés de reestructuració de l'empresa. Aquesta reestructuració contempla la partició de l'ICS en petites empreses -entre elles els 8 hospitals-, participades per l'ICS, reestructuració que es diu que podria donar entrada al capital privat, cosa que fa pensar en un intent de privatitzar l'ICS. I és que és inevitable pensar en la privatització sabent d'on vénen els que dirigeixen la salut pública catalana actualment.
L'agència Fitch avisa que, un cop passat el Nadal, passats els dies de felicitats, vindran les males notícies quant a la qualificació del deute. El deute de França i, entre altres, d'Espanya, podria veure rebaixada la seva qualificació. En el cas d'Espanya podria ser de més d'un grau (ara en AA-). Una de les coses que destaca l'agència és que manca un recolzament financer versemblant al darrere de les mesures que es van proposar a la cimera europea, amb un compromís major del BCE. És a dir, la cimera no ha servit de res, un cop més, malgrat Merkel i Sarkozy, i s'està reclamant que el BCE es comprometi a posar diners si cal, per evitar impagaments.
Acabo. D'aquí unes hores comença La Marató de TV3. Aquest any els diners es recullen per a la recerca en regeneració i transplantament d'òrgans i teixits. Els catalans, malgrat la crisi, el 2010 vam fer que fos un any de rècord. Esperem que aquest any també, malgrat la crisi i malgrat les retallades que afecten una part de la societat. Un exemple per a especuladors i per a polítics que necessiten dir que ells també es baixen el sou per justificar les retallades a treballadors que cobren molt menys que ells.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada