diumenge, 30 de setembre del 2012

#CiU amunt, #PSC trencat i #29S a Madrid #independència #eleccions2012

Ignacio Escolar fa un repàs de les retallades del govern després del darrer Consell de Ministres, per si no quedava clar que el govern espanyol continua retallant, i ho disfressa d'una altra cosa. Gràcies Rajoy.

Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón, han publicat gratuïtament el seu llibre "Hay alternativas", després que l'editorial que havia de publicar-lo es fes enrere. Un llibre sobre la crisi i sobre les alternatives a les retallades per crear feina i mantenir el benestar social. Un llibre per llegir.

CiU, a tocar de la majoria absoluta. El PSC s'enfonsa. ERC i ICV pugen. També puja Ciutadans. És l'enquesta de La Vanguardia. S'entén que les forces que van donar suport a la manifestació de la Diada pugin en intenció de vot. Però, si les retallades no es noten sobre la intenció de vot de CiU, després no ens queixem que ens retallen més i més. Perquè semblarem els valencians. Allí el PP va guanyant per majoria absoluta i després resulta que ningú no els ha votat. Bé, és com a Amposta, que ningú no vota CiU si fas cas d'allò que diu la gent al carrer però, després ja es veu qui guanya les eleccions municipals. El Periódico publica la seva enquesta, segons la qual el 71,3% de catalans està a favor que se celebri un referèndum sobre l'autodeterminació. Comença l'època d'enquestes.

Ernest Maragall parla de presentar un projecte propi a la ciutadania, a banda del PSC. Es traduirà això en un nou partit de cara a les eleccions del 25 de novembre? Crec que seria l'única manera de presentar un projecte propi, un altre plantejament només serviria per crear opinió però, no per oferir alternatives. El PSC es trenca, per fi?

Ahir a la nit, televisions pendents de la concentració a la plaça de Neptú de Madrid. Avui The Guardian es fa ressò de l'actuació policial d'aquesta setmana a Madrid, on fins i tot els antiavalots van entrar a l'estació d'Atocha perseguint manifestants, causant el pànic entre els passatgers, com vam veure ahir en imatges a la televisió. La veritat és que és difícil entendre que la policia sigui tan dura amb els manifestants quan ells mateixos estan patint les retallades imposades pel govern espanyol.