dissabte, 22 de setembre del 2012

#CiU no és independentista i Catalunya seguiria a Europa #independència

Oriol Pujol ha dit allò que sabem, que CiU no és independentista. Ell diu que sí que ho és. Per això potser aquesta al·lèrgia de parlar d'independència i optar per parlar de crear estructures d'estat. Alimentar el sector independentista mantenint content el sector que no ho és, i al mateix temps fent pensar que CiU vol un estat propi. Pujol diu que la pregunta en un hipotètic referèndum no és evident. Jo diria que sí, no? I criticaven l'equidistància d'ERC fa uns anys.

No havia vist la pel·lícula "El coronel Macià" i CiU en general, no deixa de recordar-me l'actitud de Cambó, al costat dels empresaris catalans que no volien problemes perquè tenien interessos comercials amb Espanya. Només cal seguir l'actualitat per veure que l'empresariat català, el que es mou per les altes esferes polítiques, no vol la independència amb les declaracions que surten a la premsa.

Vicent Partal parla de la declaració per escrit del president de la Comissió Europea referent a la independència de Catalunya. Barroso ve a dir que si es compleixen els tractats internacionals Espanya no pot impedir una declaració unilateral d'independència, i la legislació existent, sobretot després de la independència de Kosovo, confirma que Catalunya continuaria pertanyent a la Unió Europea. L'estratègia de la por, si la interpretació de Partal és correcta, queda desmuntada.

Help those suffering in the Horn of Africa