dijous, 20 de setembre del 2012

||*|| #Independència, irresponsables i demagogs

Reunió del President de la Generalitat amb Mariano Rajoy per parlar d'allò de què no calia, perquè la resposta ja l'ha donat Rajoy aquesta setmana. De pacte fiscal res de res. Artur Mas torna amb les mans buides i amb més motius per encetar el camí cap a la independència. Sembla que la Constitució és sagrada i que el poble espanyol ha de dir alguna cosa. Fa un any PP i PSOE no van tenir cap problema per modificar la Constitució sense preguntar res a ningú.

Alícia Sánchez Camacho, com fan els polítics del PP, titlla d'irresponsable Artur Mas, i de retruc el milió i mig de persones que van sortir al carrer per la Diada, a més de les que compartíem el sentiment des de casa. El PP té la potestat de decidir quina actitud és responsable i quina no. Ells, quan opten per actituds irresponsables, com promoure signatures a Espanya contra l'Estatut, quan opten per promoure falsedats quant a la llengua a Catalunya, no accepten ser titllats d'irresponsables si no que ells volen que a Catalunya tothom sigui igual que a la resta d'Espanya. Cinisme pur i dur. No entenc encara com el PP pot tenir tanta representació al Parlament.

A la tarda veig que la Plaça Sant Jaume s'ha omplit de públic per rebre el President i mostrar el clam per la independència, sobretot ara que des d'Espanya, després del menyspreu dels darrers dies, de l'estratègia de la por i de la contribució aquesta setmana de la Corona, ho remata amb el tancament de porta contra el pacte fiscal.

Camí sense retorn? Esperem que sí, que d'una vegada per totes puguem acabar amb aquestes tensions Catalunya-Espanya que cansen i que només fan que cremar la sang de la societat, contaminada per l'actitud dels polítics irresponsables.