dilluns, 17 de setembre del 2012

#Aniversari de Júlia, plega #EsperanzaAguirre i #ArturMas denunciat #independència

Aniversari de Júlia. 3 anys. Avui celebració a casa, especial, ara que la xiqueta ja va a l'escola.

La notícia del dia, sense dubte, és la dimissió d'Esperanza Aguirre com presidenta de la Comunitat de Madrid i com diputada autonòmica. Hi ha qui diu que és per desavinences amb Rajoy, hi ha qui diu que és pel càncer del qual va ser operada. Si és aquest segon cas, li desitjo una recuperació com abans millor. Cal ser persones.

Sobta però, que es retiri i reconegui que fa quasi 30 anys que es dedica a la política i no reconegui que això és molt. És normal que la gent es dediqui a la política professional tant de temps i que després optin per les vies de privatització de serveis o de retallades sobre els treballadors públics que, a diferència d'ells, han hagut de passar uns filtres d'equitat per ser on són, i que no cobren pas lo que cobren ells? No, no hauria de ser normal però, malauradament qui viu de la política ho assumeix com normal i intenta anar escalant llocs fins arribar dalt de tot. Penso en joves que ara ocupen diferents càrrecs públics, sense una experiència destacada en el món professional prèvia, per no dir la curta experiència personal per la seva curta edat. Aquests seran els Aguirre -i altres- del futur.

Bon article de Xavier Sala i Martín sobre la independència, comparant Espanya amb un marit possessiu que fa tot allò que recorre a la desqualificació i a la por per fer què oblidi la idea de deixar-lo.

El sindicat Mans netes ha denunciat Artur Mas per sedició i coaccions a l'Estat. Judicialització de tots els aspectes de la vida política. Malament. Però, la justícia decidirà. Ara bé, estan acusant milions de catalans d'això mateix? No serà que milions de catalans exercien el seu dret de llibertat d'expressió? Uf!

Arriba la Tortosa purista. Ara no es podrà anar nu ni seminu pel carrer de la capital del Baix Ebre. Es preveuen multes per qui no respecti aquesta nova prohibició. CiU criticava l'ordenança del civisme i ara que governa la utilitza. I ho fan per prohibir una forma de vestir que, pot no agradar-nos, pot semblar maleducada però, que hauria de ser respectada com elecció de cadascú. Barcelona crec que ja ho havia prohibit fa un temps. Algunes coses poden recordar el franquisme i no passa res, mentre ens omplim la boca que tapem l'escut de Felip V al Parlament.