dilluns, 24 de setembre del 2012

#independència? #eleccions?

Sabeu? A mi em fa la impressió que el Govern vol refredar el tema de la independència, al qual mai no ha fet referència amb aquesta paraula. CiU proposarà que es faci una consulta sobiranista però, no avançaria les eleccions. Per aconseguir que el PSC se sumi a l'acord al debat de Política General que se celebra aquesta setmana? Per calcular millor els pros i contres de les eleccions anticipades? Per veure si Rajoy posa sobre la taula una nova versió de model de finançament descafeïnat? No cal córrer però, la intenció que es mostri ha de ser clara.

Mentrestant continua la campanya d'imatge d'Artur Mas en alguns mitjans. Si mai hi ha eleccions anticipades, com que no serà l'únic partit amb postulats sobiranistes al programa -suposant que CiU els incorpori-, hi haurà alternatives. Per molt sobiranista que sigui, CiU ha optat per una via de retallades que em semblen inacceptables, entre les quals l'euro per recepta i la no aplicació ràpida de l'euro turístic, la retallada de personal docent, l'augment d'hores lectives, els canvis de cobertura de baixes, la retallada en salut,...

I a Espanya, Rajoy estaria implantant reformes -a.k.a. retallades- assessorat pel BCE, per fer creure l'estúpida població espanyola que quan arribi el rescat no haurà comportat retallades addicionals. He qualificat la població d'estúpida perquè, efectivament, si això és així, s'evidencia què pensa qui mana de la intel·ligència de la societat que administra.