dijous, 13 de setembre del 2012

Artur Mas sembla fer passos cap a la #independència però, recordem les #retallades

Artur Mas ha fet una conferència avui a Madrid on sembla que comença a parlar clar. Ha parlat de la necessitat que Catalunya es doti d'estructura d'estat per tal d'assolir l'estat propi. El govern espanyol l'ha menystingut, com ja van menystenir la gran quantitat de persones de diferents ideologies que van sortir al carrer a la manifestació independentista de la Diada. Estratègia de la por. El portaveu del PP al Congrés equipara el cas de Catalunya amb Euskadi amb la proposta d'Estatut d'Ibarretxe. El ministre d'afers estrangers diu que la secessió no té lloc dins de la Constitució. Bla, bla, bla. Reaccions esbarrades. Convivència Cívica Catalana demana una intervenció militar de Catalunya. Molt cívic no és demanar una intervenció de l'exèrcit. Alguns no saben fer front als problemes si no és amb la força. Serà l'herència històrica espanyola.


Avui escoltava que el PP Català es planteja el recolzament als pressupostos de la Generalitat a causa del canvi de CiU amb l'aposta independentista d'aquests dies. Malauradament a Catalunya i a Espanya aquestes coses passen. Un partit recolza les propostes d'un altre, no perquè les comparteixi si no per altres coses. Millor, un partit no recolza les propostes d'un altre, no perquè no les comparteixi si no per venjança quan aquest fa alguna cosa que no els agrada. Aquests són els polítics seriosos que tenim.

No oblidem però, que el govern català és responsable de retallades a Catalunya. Retallades sonades en educació i sanitat. Menys professorat, més hores lectives, menys interinatges afavorint les substitucions, més barates per al Departament. L'euro per recepta, penalitzant tothom, sense mirar si allò que es va a comprar a la farmàcia és imprescindible o no, sense culpar el prescriptor quan es considera que hi ha abús. Euro per recepta sumat a l'augment de copagament fixat per Madrid. Un euro turístic no implantat, perquè sembla que és més important tenir els empresaris turístics que la gent que compra medicaments. No ho oblidem, perquè sembla que alguns veuen l'oportunitat d'evitar el tema.

Help those suffering in the Horn of Africa