divendres, 21 de setembre del 2012

Una nova llei d'#educació, i més #independència

Com és costum, govern que entra, govern que reforma la legislació en educació. A Catalunya, a més, si el Govern decideix fer també reformes, ho tenim per duplicat. I no em queixo que pugui fer-se a Catalunya si no de l'abús que uns i altres fan. La setena llei educativa presentada com avantprojecte de llei avui. S'ho haurien de fer mirar, no és normal això. L'educació al servei de la política i no la política al servei de l'educació. Recentralització amb augment dels continguts mínims fixats per l'Estat. Diuen que, entre altres coses, es vol fer front a l'abandonament prematur de l'educació. Voldria saber si aquest abandonament prematur fins ara no era motivat en part per la facilitat de guanyar diners en treballs que no requerien gaire formació, com ara treballar en la construcció. Amb la crisi que tenim caldria veure quina és la taxa actual d'abandonament escolar.

A Catalunya el portaveu del Govern diu que el Parlament podria fer una declaració d'independència, tot  i que també podria consultar-se la societat. De les eleccions que se situen el 25 de novembre encara no diuen res. Ahir, una mostra de suport al President davant del cop de porta de Rajoy però, que no ens enganyem, d'alguna manera va ser un gran acte d'imatge, preelectoral, d'Artur Mas. 8tv també va contribuir-hi, tot i que era lògic que es parlés d'un tema tan important. A mi que CiU aprofiti per fer precampanya encoberta però, no m'importa. Si el President va per feina cal fer-li costat, i a l'hora de votar ja decidirem el nostre vot.

Els mitjans estrangers continuen fent-se ressò del clam independentista català. The Economist en fa un repàs. A Catalunya Rafael Nadal escriu un article que reclama lideratge del Govern, unió dels partits, i velocitat per tirar endavant allò que milió i mig de persones van demanar al carrer, allò per a la qual cosa no hi ha marxa enrere. Cal preguntar la ciutadania si, efectivament, Catalunya vol ser independent.