divendres, 28 d’octubre del 2011

#independència Peces Barba continua d'actualitat, Rajoy farà #retallades i el pacte fiscal potser no ho sigui tant #20N

Continua la polèmica sobre les paraules de Peces Barba ahir sobre Catalunya. En primer lloc, per dir que potser al segle XVII, si en comptes de permetre que Portugal fos independent s'hagués permès que ho fos Catalunya, a Espanya li hauria anat millor. I deprés, perquè va fer broma amb els bombardejos que ha patit Barcelona al llarg de la història, per dominar les revoltes catalanes. Evidentment Peces Barba es va passar amb la broma, és cert però, tant com per insultar-lo com ho ha fet Joan Tardà no crec n'hi hagi. De fet, avui Peces  Barba a RAC 1 ha intentat justificar la broma i ha recordat -digues-li fal·làcia- que aquí hi ha persones com Duran que diuen animalades d'altres llocs d'Espanya i els mitjans -sobretot els del grup Godó diria jo- no l'ataquen gaire. És evident que en pre-campanya les coses que es diuen es magnifiquen. No és que no em cregui la indignació si no que crec que oportunament s'aprofita.

Rajoy diu que no renunciarà a retallades en sanitat i educació. No cal que ho digui, només cal veure Esperanza Aguirre a Madrid. Diu que vol mantenir un sistema sanitari públic, universal i gratuït però, no concreta quin tipus de retallades és partidari de fer. Imaginem una aliança entre PP i CiU. Ja la tenim a Catalunya. Només falta a Madrid.

I acabo amb una notícia sobre el pacte fiscal i la negociació entre els partits catalans per fer un front a Madrid. Resulta que el tema pacte fiscal potser serà una altra cosa. Potser acabi sent un pacte descafeïnat on tothom tindrà cabuda. Un nou sistema de finançament, l'enèssim, que tornaran a dir-nos que és el millor, i que d'aquí uns anys tornarem a voler esmenar? Si no surten propostes concretes que demostrin clarament que s'aposta per un model completament diferent i que solucioni les mancances actuals, crec que ens hauran pres el pèl. I tot perquè hi ha eleccions el mes vinent, segur.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa