dimarts, 11 d’octubre del 2011

#crisi La gent vol retallades?

El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha publicat el la 2a onada del baròmetre del 2011 i el resultat de l'enquesta sobre el recent debat de política general. Aquesta darrera s'ha utilitzat per afirmar rotundament que la societat catalana prefereix les retallades que no pas una pujada d'impostos. El resultat de l'enquesta situa en un 41,9% les persones a favor de retallar la despesa pública, enfront d'un 35,1% que prefereix pujar impostos i la resta que no ho saben o no contesten. L'Edgar Rovira a Twitter comentava que amb un marge d'error de ±3,47% no es pot afirmar amb rotunditat que els catalans prefereixin les retallades vista la diferència. No sé si és cert o no. Un marge del 3,47% és un marge prou baix, penso, tot i que no em dedico a l'estadística. La pregunta és com pot ser que tanta gent prefereixi les retallades? O millor, hauria contestat el mateix la gent si s'haguessin concretat més el tipus de retallades? Les enquestes ja tenen això de fer preguntes interpretables. Però, si realment, extrapolant, tanta població prefereix retallades i no pujades d'impostos, és per preocupar-se o no? Volem un país que ens doni serveis, els reclamem com legítims però, no volem més impostos per sostenir-los. Preferim retallar l'Administració, peti qui peti? I quan no es pugui retallar més, què?

I avui ha estat notícia Mònica Terribas, directora de TV3, per un article d'opinió amb títol TV3: volem un mirall trencat?, on explica que TV3 ja ha fet, des del 2008, esforços per adaptar-se als mals temps econòmics i reivindica la necessitat de protegir TV3 de les retallades anunciades -imagino que sobretot arran de les declaracions de Duran de fa uns dies-. El partit de Rosa Díez, segons he escoltat a la ràdio, vol eliminar les televisions autonòmiques. Els propietaris de televisions privades, he sentit també, volen una única televisió autonòmica a Espanya. Em pregunto, en aquest cas, quina diferència tindria en comparació amb un canal de TVE amb desconnexions territorials -diguem-li, La 2-. Quant a la proposta d'UPyD, igual que amb les autonomies, és cert que la transició va crear autonomies en territoris on no es volien, en territoris sense cap ànim d'autogovern. Ningú no volia l'autonomia però, ara ningú no la vol amollar. Que ens deixin tranquils amb la nostra televisió i que, legítimament, es preocupin de controlar-ne la gestió.

Preocupant és que a Amposta tinguem un percentatge d'aturats que se situï en un 25%, unes 2000 persones. Ep, com que governen a la ciutat segur que CiU no vol saber res del tema i culparà la conjuntura econòmica i el mal govern del tripartit i de Zapatero. Però, el cert és que Amposta ha tingut una economia que s'ha basat molt en el totxo, sector en hores baixíssimes. Ningú no se n'alegra de la situació però, recordem quan hi havia qui avisava de la bombolla i ningú no ho volia escoltar.

Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Xavi ha dit...

L'error que indiquen és estàndard. No es mullen, ni se surten del guió a l'hora de donar aquesta mena de dades.
Tu deies, no sóc estadístic. I jo dic, no sóc sociòleg. A la pàgina 4 del pdf que adjuntes hi ha la fitxa tècnica. I és on diu que es tracta d'una enquesta telefònica.
La meva pregunta és:
Les persones que tenen telèfon, són representatives del cunjunt de la població? I enquestes a telèfons fixes i mòbils o només fixes? Els meus pares no tenen fix. El vam treure per estalviar despeses. No els fa falta.
Hi hauria diferents consideracions a fer per tal de determinar si la població exclosa és significativa. I si ho és, estaria bé saber quina opinió tenen.
No sé...