dimarts, 4 d’octubre del 2011

#crisi #salut Que es retallin el sou els polítics, i tant

Els metges demanen que siguin els polítics els que es rebaixin el sou per ajudar la sanitat pública catalana. Diuen que els polítics més ben pagats d'Espanya haurien de baixar-se el sou i no demanar que ho facin els metges més mal pagats d'Espanya. I és que el sou de polítics i càrrecs de confiança és un element vergonyant en una situació com l'actual. Mentre es demana el sacrifici d'uns els altres no pateixen els efectes de la crisi, per molt que es flagel·lin públicament.

Només falta el portaveu del Govern culpant només el govern espanyol de l'atur. Si bé és contradictori que des de Madrid s'acusi el Govern d'engreixar les llistes de l'atur amb les retallades, no deixa de ser cert que entre eventuals que han perdut la feina, interins que veuran amortitzada la seva plaça, places que no es cobriran, etc., el Govern és un gran contribuïdor a la llista de l'atur. Mentre uns diuen que la política de retallades no és la solució a la crisi, altres insisteixen en treure les tisores de podar per quadrar comptes. I en el futur no pensa ningú. O sí.

M'ha agradat que Carme Laura Gil hagi criticat Duran per les seves declaracions d'ahir, populistes i elitistes sobre la immigració. Un polític que va de moderat i que es diu democristià no hauria de criticar els immigrants perquè fan baixar el preu de mercat de la vivenda i preferir obertament que siguin treballadors de servei en cases benestants, o afirmar alegrement que fan baixar el nivell educatiu a les escoles públiques.

Acabo amb María Dolores de Cospedal, la presidenta de Castella la Manxa. Resulta que no veu bé que tots els desempleats tinguin accés al subsidi, no en les condicions actuals. Em pregunto quan ella, que forma part de l'elit amb millors subsidis d'Espanya quan deixen el càrrec, renunciarà a tots els beneficis que té. Mentre hi hagi aquestes diferències en la forma de mesurar les coses aquests plantejaments són inacceptables.

Help those suffering in the Horn of Africa