dilluns, 17 d’octubre del 2011

Conferència de #pau al País Basc, cretins que no volen la pau i les #retallades a #salut

Ahir el programa Salvados de la Sexta va triomfar a Twitter amb l'etiqueta #borrandoaETA, amb els comentaris al programa sobre el final de la violència al País Basc. Un gran programa, precedint la cita d'avui.

Avui ha estat un dia important per al País Basc i per a Espanya. Alguns, els de sempre, han insistit en veure-ho des d'una òptica radical i estàtica, d'aquell que no vol negociar, que no vol cedir, que està segur que té la veritat absoluta i que s'acabarà imposant. Aznar, Pedro J. i altres han estat els altaveus de qui no veu amb bons ulls que s'hagi creat una mesa de diàleg amb representants internacionals com Gerry Adams o Kofi Annan, en la qual hi ha la majoria de partits polítics del País Basc, inclòs el PSE -evidentment no hi ha el PP-.

He escoltat a la ràdio que Aznar assegura que l'únic camí és el policial i que això durà al final d'ETA. No deixa marge a l'error, malgrat que les estratègies en casos així no són ciències exactes. O és que Aznar té en possessió una equació màgica que fa el problema determinista.

Els membres de la mesa de diàleg han emès un comunicat amb 5 punts que demanen ETA abandonar definitivament les armes i que els governs d'Espanya i França emprenguin negociacions si això passa. És ben lògic. Alguns poden dir que qui ha matat no té dret per negociar però, si vols resoldre els conflictes ho has de fer. De fet, fins i tot si has estat víctima i -com passa al PP- exhibeixes el teu cristianisme, sent coherent amb les teves creences has d'intentar perdonar.

Ahir Esteban González Pons deia que els mediadors, Annan i Adams, no tenen "ni puñetera idea" del problema. Una forma molt demagoga de desqualificar-los. Potser no ha anat mai ningú del PP a altres països a observar o a mediar. Potser és bo que algú que forma part del problema, algú que és part afectada, faci de mediador? No té cap ni peus però, igual que el PP acusa el PSOE d'electoralisme, el PP també en fa, de cara a la seva parròquia. Ara bé, ells són els bons i els altres els dolents i per això a ells els està bé.

D'altra banda ahir va haver una manifestació a Deltebre en defensa de la sanitat pública. Les persones noten els problemes causats per les retallades, siguin usuàries o professionals de la sanitat, per molt que el conseller ho negui. I ja que s'ha parlat de retallades, crec que cal tenir en compte els comentaris de l'alcalde d'Amposta a Canal 21 sobre aquestes. Perquè l'alcalde creu que són necessàries. Potser la plantilla de l'Hospital Comarcal d'Amposta està feliç, qui sap. Potser si ara governés el tripartit en comptes de dir que són necessàries estaria esgarrant-se la vestimenta per la gran barbaritat que suposen. Ja ho hem vist altres cops això de defensar primer el partit que no pas el territori, oi?

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa