diumenge, 9 d’octubre del 2011

Alemanya i França decideixen, #Duran en el punt de mira i el PSOE s'enfonsa #20N

Alemanya i França acorden recapitalitzar els bancs europeus. Ho vesteixen de responsabilitat pel lideratge però, com expliquen alguns experts, no deixa de ser una forma de protegir els bancs dels seus països, en perill per la situació del deute grec però, també de l'italià o l'espanyol. Un cop més Europa ha de seguir les directrius d'alemanys i francesos, no unes acordades entre tots. I és que es parla que Grècia podria deixar de pagar el 60% del seu deute, cosa que tindria un impacte important en els bancs d'aquests països, a més de l'impacte general a Europa. Com també expliquen alguns, els bancs no s'han estat d'aprofitar-se durant anys de les demandes de crèdit i ara es queden amb el cul a l'aire però, haurem de pagar-ho entre tots.

Les declaracions de Duran sobre els pagesos andalusos ha desencadenat un munt de missatges a Twitter. Els socialistes, com que governen Andalusia, l'acusen de classista. I, tot i que els socialistes actuen en clau electoral, tenen raó. El discurs de Duran, ja amb el tema dels immigrants, és clarament classista. No entenc com la gent treballadora el pot votar. I ja que parlem d'immigrants, el cap del grup de PxC a Manresa, arran de la mort d'un marroquí, ha dit que és una despesa menys per a l'Ajuntament. Increïble però, cert. Algú hauria d'actuar d'ofici en situacions com aquesta, i més fetes per un representant electe. La xenofòbia no pot tenir cap espai dins del sistema democràtic.

Les enquestes sobre el 20N són devastadores per al PSOE i exitoses per al PP. Ara bé, vistes les polítiques fetes, no entenc la pujada que se li dóna a CiU. Si al final serà veritat que tenim allò que ens mereixem. I parlant d'eleccions, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, serà candidat al Senat per CiU. En veure la notícia he recordat que l'alcalde de Tortosa només volia dedicar-se a la seva ciutat. Dimitirà de l'alcaldia si surt elegit o entrarà en contradicció amb els seus principis?

I acabo. Les retallades han estat notícia avui. Duran -sembla que avui exercia de portaveu del govern- diu que hi haurà retallades, i moltes, a TV3. Fóra bo que, per un cop, expliqués de quin tipus, perquè aquest govern es dedica a no explicar res fins que no s'ha consumat. Al mateix temps reconeix que els metges estan malpagats. Però, el seu partit, al govern, els vol retallar encara més el sou i les condicions de treball. Molt coherent.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa