dimecres, 19 d’octubre del 2011

#crisi #salut L'ICS fet a trossos i la patronal demanant barra lliure #20N #15O

Aquest matí El País publicava que la Generalitat planejava fer a trossets la sanitat pública i donar entrada a capital privat. Divisó de l'ICS en una vintena d'empreses públiques, sota el paraigua de l'ICS, les quals podrien donar entrada a col·laboracions amb el sector privat. Alarma, alarma. Aquesta notícia, que no ho explica tot i que només els entesos potser podrien explicar, fa pensar en una futura privatització de les empreses i tenir l'ICS com un simple gestor o també ser una empresa privatitzada? Es vol, segons les notícies llegides, millorar la gestió i aconseguir beneficis. I beneficis en salut, si no passem a un model de salut privada, no entenc per on poden venir, si a més no es volen pujar impostos. Dubto que el copagament, que no comparteixo, acabi ajudant a tenir beneficis.

Ara bé, Artur Mas nega que es vulgui privatitzar l'ICS. El director de l'ICS també ho nega. Penso però, que tot poden ser passos endavant per, en un futur, canviar la legislació i acabar privatitzant-lo. I més sabent que Duran no diu tot el que pensa sobre el sector públic i el privat, per no perdre les eleccions.

La patronal CEOE ha fet la seva carta als reis per a les eleccions. Volen reduir les indemnitzacions per acomiadament improcedent a 20 dies, reduir la presència sindical a les empreses i implantar el copagament en salut i atenció a la dependència. Sempre que els veig a la tele o en imatges la cúpula de la patronal apareix somrient. I això que estem en crisi. Però, a banda d'aquesta anotació irònica, penso que la patronal no pensa en reduir l'atur, en millorar la situació del país, si no en la seva pròpia butxaca -cosa legítima-. De fet, imagino que els membres de la cúpula patir, patir, no pateixen gaire.

I ja que parlem de les eleccions, la Conferència Episcopal Espanyola tornarà a intentar dirigir el vot dels fidels cap a la dreta. Em sembla inacceptable que la cúpula eclesial faci això però, no m'estranya perquè ja massa anys que es posicionen contra les polítiques del govern de Zapatero -i no dic que no sigui de fora coherent amb la fe catòlica- però, no es posicionaven tan clarament contra polítiques com anar a la guerra a l'Iraq, per no dir la seva postura envers els anys de dictadura franquista. La Conferència Episcopal està en línia amb la petició del Papa que l'Església abandoni la seva riquesa terrenal i el poder polític? Jo penso que no.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Cristòfol miró ha dit...

Els religiosos sempre han anat cap a la dreta i els dissidents que va cap a l'esquerra...bé, els fan fora del seu lloc per les raons que sigui. Ells només adoren un déu anomenat euro, si no només cal fixar-se en el que costa una boda i encara espero veure a lagun d'ells donant la cara quan una dona és víctima de la violència masclista. Bé, això darrer ja pertany a les novel.les de ciència ficció...mai no tindran prou nassos per a fer-ho!