diumenge, 2 d’octubre del 2011

#crisi Es renova ERC, el PP cap a la supermajoria i Iceta que no concenç #20N

Ahir va celebrar-se el Congrés d'ERC que va servir per fer oficial la presidència del partit d'Oriol Junqueras. Un canvi que ha descartat un polític molt vàlid, com Joan Ridau però, que si ha de ser per millorar, benvingut sigui. Ara bé, he llegit que ERC vol ocupar la centralitat de la política catalana, i que si ERC ha de triar entre esquerra i dreta, triarà esquerra però, si ha de triar entre esquerra i país, triarà país. Al Twitter he tingut un debat sobre el tema. I és que si bé centralitat no és exactament ser de centre, s'hi sembla molt. I ERC no és un partit de centre. Si centralitat es vol identificar com equidistància, ERC torna a fer el mateix que en el passat, no definir-se per acabar emprenyant uns i acontentant altres. I si triar entre esquerra i país és triar entre esquerra i CiU, em perdonaran, no és lògic triar CiU. Vistes les polítiques de CiU actualment, vistes les del passat recent, pretrendre convèrn-nos de la bondat d'anar de la mà amb CiU em sembla increïble.

Mentrestant, el PP segons les enquestes aconsegueix una majoria absoluta molt ampla i Rubalcaba actua com si no hagués format part del govern de Zapatero, dient que el govern espanyol potser s'està passant amb mesures d'estalvi i que cal que aposti pel creixement econòmic. Això, que és aplicable al govern català, sona bé però, venint de Rubalcaba sembla que sigui broma, com tantes propostes de les que fa.

Artur Mas, per cert, quant als municipis i el seu finançament, parla de pujar impostos i implantar el copagament pels serveis.  Ja comencem a sentir parlar de pujar impostos, i això que CiU no vol pujar-los, igual que no ho vol fer el PP. I el copagament també és un tema que en sanitat ha negat però, que no ens ha d'estranyar si algun dia es posa sobre la taula.

No vull acabar sense recordar unes declaracions de Miquel Iceta que he escoltat a la ràdio. Demana que la gent que vota CiU el proper 20 de novembre voti PSC per evitar la majoria absoluta del PP. Primer, el PSC ja té coll avall que guanyarà el PP però, a més també tem la majoria absoluta. Li diria a Iceta que ara no carregui sobre la gent que vota el fet que el PP aconsegueixi la majoria absoluta. Si el PP treu majoria absoluta serà en part pel mal govern del PSOE i per l'actitud del PSC amb els problemes que afectaven Catalunya.

Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Xavi ha dit...

L'electorat que va votar ERC el 2004 i que va poortar a que tinguessin grup parlamentari propi, era d'esquerres.
Ja s'ho faran.