dilluns, 24 d’octubre del 2011

#crisi #salut El model de sanitat, Puigcercós amb Duran, i iPads per als diputats

El bloc de la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre publica un apunt sobre les conseqüències de les retallades en un territori com l'Ebre, allunyat 90 km de Tarragona i cap als 200 km de Barcelona, si es perden prestacions i obliguen els usuaris a desplaçar-se per ser atesos. I fa esment d'un debat de RAC 1 on s'ha parlat del model sanitari que tenim. M'ha agradat que s'ha destacat que la sanitat a Catalunya és pública, que la sanitat privada no vol malalts, referint-se al risc que es calcula a l'hora d'acceptar un client o no, i de la garantia d'atenció de la sanitat pública davant de casos en què la sanitat privada no cobreix per motius econòmics. També s'ha parlat del model sanitari de l'ICS del qual es va parlar la setmana passada. I també s'ha parlat del volum mínim d'activitat quirúrgica dels hospitals que garanteixi la qualitat. És a dir, si a casa nostra els professionals veuen reduïdes les seves intervencions quirúrgiques, no perdem una font d'experiència, sobretot per als professionals que s'estan formant, els residents?

Parlant de salut, i d'educació, directius de grans empreses s'alinien amb la patronal CEOE demanant el copagament en sanitat i en educació. Com si no copaguéssim. Per què no demanen revisar els impostos en comptes del copagament? L'empresariat -els grans empresaris- s'està posant al costat oposat dels treballadors, al costat oposat de la cosa pública, per defensar els seus interessos -legítim-. Com sempre.

Tot i que soni a demagògia no em sembla malament la petició de CCOO que existeixi la possibilitat de deixar de pagar part de la hipoteca, igual que està sobre la taula que països com Grècia deixin de pagar els seus deutes als grans bancs. Això, qui no té el problema d'arribar a final de mes ho veurà com demagògia o com un abús però, pensant en les persones que passen problemes, em sembla una petició lògica, independentment de les conseqüències que pot tenir la seva implantació sobre les entitats financeres.

Parlant de deutes, avui es parlava d'un possible rescat d'Itàlia. Sembla que la situació italiana és més dolenta que la d'Espanya però, quan trigarà Espanya a estar en aquesta situació? Si és que acabarem veient mitja Europa rescatada.

Avui m'ha sorprès que Puigcercós defensés Duran per haver criticat el PER d'Andalusia. Em sembla que pixa fora de test. No podem queixar-nos de com ens tracten i tractar els altres igual o pitjor. Així li ha anat a ERC darrerament.

Acabo. El Congrés dels Diputats invertirà 1 milió d'euros en 600 mòbils i 350 connexions a Internet. Com amb les dietes, a mi no em paguen la connexió a Internet per feina, no em compren el mòbil i el mòbil d'empresa, si mai el canvien per un altre, l'hauré de tornar. Els diputats tenen un mòbil a càrrec dels diners públics, connexió a Internet també pagada amb diner públic i el portàtil els serà canviat per un iPad o similar. Mentre es paga de retallades, d'austeritat, i alguns parlen de copagament, veiem els que legislen que no s'apliquen la recepta.


Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa