diumenge, 7 d’agost del 2011

#Xenofòbia, #crisi i la majoria absoluta del PP

Fa uns dies em van comentar que si el ball de Festes Majors es feia a les antigues piscines era perquè els musulmans resen al recinte firal amb motiu del Ramadà. I com passa quan et conten històries d'aquestes em van afirmar que la font era totalment fiable. Per molt fiable que fos no m'ho vaig creure. Avui La Via Augusta en parla, explicant com va córrer el rumor i com fins i tot es va crear un espai a Internet dient-ho. Espai que ja no existeix. S'ha de ser pocavergonya per estendre aquests rumors, sabent que això fomenta la confrontació amb persones d'altres països. Sobretot es fomenta la confrontació amb persones musulmanes, com ja sabem. Algun dia hauríem de saber qui ha difòs això, perquè quedés en evidència i, si calgués, s'emprenguessin accions legals. Aquesta setmana El País parlava de les mentides que es difonen sobre els immigrants i l'accés als serveis públics. Mentre hi ha xifres que mostren com no són els immigrants qui utilitza més les beques o els serveis de salut, PxC durant la campanya electoral i encara ara, difon aquesta opinió que tot ho acaparen els immigrants. Segur que pel carrer podeu trobar qui us ho afirmi rotundament, creient-se rumors. Segur que a més, qui ho afirma no es creu les úniques dades objectives que hi ha, les dades estadístiques.

La setmana negra del deute sobirà d'Espanya i Itàlia podria tenir continuació. Llegeixo que el Banc Central Europeu (BCE) es reunieix per tal de decidir si demà compra deute italià. Hi ha qui dubta que Itàlia pugui salvar-se de la debacle. I és que, si el que s'està fent, és allargar l'agonia, potser el final serà pitjor.

En el context de la crisi Carlos Carnicero es pregunta en un article si estem preparats per a la pobresa, recordant quan Aznar insistia a dir que Espanya anava bé i quan es negava la bombolla immobiliària construint a tort i a dret. Ara ni Aznar ni companyia no reconeixen els seus errors, només assenyalen Zapatero. Zapatero, un altre que també ha comès molts errors. L'ARA avui parla dels pecats econòmics de Zapatero, recordant com no va fer res per aturar el desenvolupament basat en la construcció, o que va negar la crisi. Recordo com la negava l'any 2008 en campanya electoral, enfront de Rajoy. Fins i tot ens va regalar 400 euros per la cara, per demostrar com anava de bé l'economia espanyola. Aznar i els seus, Zapatero i els seus, responsables de no haver fet res per evitar la crisi actual ni per preparar un camí per sortir-ne.

Segons l'ABC, el PP tindrà majoria absoluta a les properes eleccions generals. Rajoy ens treurà de la crisi. O deixarà que Espanya sigui rescatada i així poder aplicar les retallades a l'ample. El temps dirà. I no trigarà gaire a dir-ho.

A Catalunya el conseller de Salut torna a parlar de copagament. Fa por sentir-ne a parlar i més sense concretar exactament la proposta. Perquè sempre es fan propostes múltiples, sense concretar. Copagar la salut pública, d'entrada no em sembla correcte. Volen implantar el copagament però, al mateix temps no volen tocar els impostos?

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa

2 comentaris:

i ha dit...

I les estadístiques, basades en mostres aleatòries mai son certes. T'ho confirma un ex-enquestador.

Unknown ha dit...

Les estadístiques científicament tenen un marge d'error. És a dir, no són perfectes. Però, malgrat no ser perfectes, són les eines més objectives que tenim per afirmar certes coses. En canvi altres prefereixen difondre rumors.

D'altra banda tu ets ex-enquestador però, les enquestes no són l'única forma de recollir dades d'una mostra. Quan es donen dades sobre l'ús del sistema sanitari, sobre llistes d'espera, etc., les dades no provenen d'enquestes si no de les bases de dades dels sistemes d'informació de salit o altres. Que poden haver errors per dades no registrades o registrades malament, sí. Que són les dades més objectives que tenim, també.