dimecres, 3 d’agost del 2011

#crisi Alerta pel deute espanyol, retallada a les escoles de música #ensenyament #transit

Per segon dia la prima de risc espanyola ha superat els 400 punts. Zapatero ha deixat les vacances -que paguem entre tots a Doñana- per convocar una reunió d'urgència de seguiment i convocarà un congrés de ministres extraordinari per prendre mesures urgents. Sobta però, que es vulguin prendre mesures urgents si Zapatero ens diu cada dia que s'han pres les mesures adequades. Poc a poc va estirant i perfilant més retallades. A més, via Menéame llegeixo que el PP prepara una retallada de 20.000 milions d'euros en arribar al poder. La notícia no és tan negativa com el titular, encara que amb el PP ja se sap. D'entrada retallarien subvencions a partits polítics, patronals i sindicats. No ho veig malament. Sindicar-se potser podria ser com en altres països, obligatori, i així poder exigir més als sindicats, i aquests serien menys dependents del que els dóna el govern. La mesura hauria d'anar acompanyada de major transparència i d'una legislació que deixés clar com s'han de finançar els partits polítics.

Ara bé, no és només Espanya qui està en situació de risc. Itàlia, França i Bèlgica també han vist pujar moltíssim la seva prima de risc.

Si els experts diuen que amb la retallada de despesa i pujada d'impostos no se solucionarà el problema si no que es guanyarà temps, fins quan podran aguantar les economies febles aquesta situació relacionada amb el seu deute públic?

Ahir em vaig deixar de comentar una notícia preocupant. El govern català retalla a la meitat i de forma retroactiva l'aportació a les escoles municipals de música. De 600 euros per alumne passaran a 300 euros. La mesura es dóna a conèixer en ple mes d'agost, amb la dificultat de resposta que això implica. Si bé en cas d'haver accedit a convertir La Lira en escola municipal ara hauria conduït a l'actual situació, dubto que l'Ajuntament d'Amposta sapigués que en el futur passaria això. De tota manera, vista aquesta situació, serà capaç el govern ampostí d'aconseguir un compromís amb la Generalitat que no sigui encara pitjor que el de les escoles municipals?

Continuant amb l'ensenyament el ministre Gabilondo vol presentar el decret de reforma de l'accés als cossos docents aquest mes de setembre. Vol tranquil·litzar el professorat dient que només se cerca l'accés dels millors però, oblida que se suposa que això persegueix el sistema actual i que l'any de pràctiques ja s'avalua. Potser s'hauria de controlar més qui avalua i no tant l'avaluat. Si al final l'exigència no es compensa amb un major reconeixement social i amb un sou adequat, tot plegat és una pantomima.

Canvio de tema. El director general de Trànsit espanyol anuncia que per reduir la sinistralitat es reduirà la velocitat en carreteres secundàries de 100 a 90 km/h. Només es permetrà anar a 100 km/h en vies de més d'un carril per sentit. Malauradament a les Terres de l'Ebre només tenim una autovia, de Tortosa a l'Aldea. Quant a la sinistralitat, cal observar que qui es passa de velocitat no va a 100 si no a més, i que per molt que baixin el límit a 90 continuaran anant a més de 100. Mesures sense cap ni peus.

A casa nostra hem sabut que el Delta Sound Festival s'ha suspès definitivament perquè l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar al final no hi dóna suport pel risc que suposa la ubicació, al costat de la N-340. Com deia en altres apunts, és bo tenir un festival d'aquestes característiques però, cal cercar una ubicació més adequada. El problema és que políticament això es presta a la demagògia i també és, com altres temes, motiu de discussió acalorada.

Acabo. L'autor de la matança de Noruega diu que va avisar la policia per entregar-se. El descriuen com "fonamentalista cristià i ultradretà". Algú que presumeix de cristià no pot anar matant gent. Ho feia la dictadura de Franco, ho fan molts dictadors, ho feia la Inquisició. No es pot matar gent per defensar unes idees diferents a les nostres. No es pot anar matant gent. Simplement.


Creative Commons License + GNU FDL