divendres, 5 d’agost del 2011

#crisi Qui vol governar Espanya?, la fam a la Banya d'Àfrica #CuernoDeAfrica i les #eleccionsgenerals #20N

The Economist publica un article molt crític amb la situació de l'economia espanyola i amb PP o PSOE. Amb el títol "Anyone to run this country?" (algú vol governar aquest país?) presenta l'escenari preelectoral per després criticar tant socialistes com populars. Dóna per fet que governarà Mariano Rajoy però, li resta credibilitat perquè es proposa solucionar els problemes econòmics sense retallades socials (i sense pujar impostos). Parla de la situació de les autonomies, amb la intenció de limitar el seu endeutament i l'obligació de tornar els diners que deuen a l'Estat, cosa que topa amb la situació d'autonomies com Múrcia (PP) -a la qual qualifica d'haver estat una gran malbaratadora-, les quals no podrien fer front a les despeses d'educació i salut. Sota la imatge de Rajoy la llegenda diu: "Rajoy l'home que no té res a dir".

Vilaweb publica una entrevista a Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU, que critica les reformes no empreses a Espanya, i sí empreses en altres països, cosa que ha permès que la seva economia creixi, cosa que no passa amb la nostra. Apunta que si la prima de risc continua tan alta durant tant de temps caldrà una línia de finançament del Fons Monetari Internacional per evitar problemes majors. Problemes que hom pot pensar que arribaran si passa com avui, que per tercer dia la prima de risc espanyola puja dels 400 punts. De fet la italiana avui l'ha arribat a superar.

Tot plegat, un dia més de preocupació en una setmana en què la crisi sembla que s'ha agreujat amb la superació de la barrera psicològica dels 400 punts en la prima de risc.

Com que les eleccions ja tenen data, cada dia tenim també notícies sobre elles. Avui Duran ha demanat que les eleccions es facin a l'octubre. El motiu és per tranquil·litzar els mercats. També per donar confiança als mercats Bono diu que veuria bé un govern PP-PSOE. La política espanyola dirigida pel poder econòmic i no seguint la voluntat dels espanyols. Una cosa que podem pensar però, que els polítics confirmen amb les seves paraules. Pot afirmar cap dels visionaris que hi hagin o no eleccions abans la cosa millorarà o empitjorarà? Penso que més aviat -i estic d'acord que les eleccions es facin com abans millor, ara que ja se sap que es convocaran-, Duran i altres pensen més en els seus càlculs electorals i no tant en la conveniència per a l'economia espanyola.

Acabo amb la política. Llegeixo que Joan Ferran (el de la crosta) diu que Ferran Mascarell, conseller de Cultura, és un convers, comparant-lo amb altres conversos de la història -que li venien bé per fer la comparació-. Joan Ferran és un més dels polítics del PSC que conviden a no votar-los, pel seu sectarisme, i amb coses així no fa més que confirmar-ho.

La indignació s'apodera de Madrid, malgrat el tancament de la Puerta del Sol. Ahir l'actuació de la policia va acabar amb diverses detencions i diverses persones ferides. Jo encara no entenc que es tanqui la Puerta del Sol si constitucionalment la ciutadania té dret a reunir-s'hi. El problema és que qui mana ja no té ganes de fer-se el simpàtic. Com deia ahir, encara falta una mica per a les eleccions.

No per ser el darrer tema serà el menys important. A la Banya d'Àfrica des del mes de juny es calcula que han mort 29.000 criatures per la fam i la sequera. Mentre aquí ens preocupem per aquesta crisi la tragèdia a l'Àfrica queda en un segon pla. Com sempre ha passat. L'Àfrica sempre ha quedat en segon pla.

Creative Commons License + GNU FDL