dimarts, 2 d’agost del 2011

#crisi Perill de rescat d'Espanya?

Al final les bones notícies d'ahir sobre l'acord als EUA per pujar el sostre de deute, van esdevenir notícies negatives a les borses. Seguint amb les notícies negatives, avui la qualificació del deute espanyol ha superat els 400 punts, llindar només superat, segons les notícies, pels països europeus rescatats fins ara. Ja s'ha començat a parlar d'un possible rescat d'Espanya, la qual cosa ha estat negada per la Unió Europea. Fins que no hi hagi canvis reals anirem a pitjor, com pronostiquen els experts.

Seguint amb la crisi, el govern català ha dit que mantindrà les retallades fins que la situació econòmica estigui controlada. Tremolem. El Govern reduirà en un 50% els alts càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i reduirà o fusionarà 65 entitats del sector públic. He de dir que aquesta mesura no la veig d'entrada malament. L'administració pública ha crescut en organismes que, justificant-se per l'especificitat de la seva feina, no deixen de ser prescindibles integrats en altres parts de l'Administració. Quant als alts càrrecs no puc estar més d'acord. Un alt càrrec ja d'entrada no és algú que s'ha guanyat la feina a l'Administració i el seu cost és elevat.

Mentrestant, a ERC les coses no els van bé. Les lluites per dirigir el partit continuen i veurem si acaben bé. I al PSC tampoc no els van gaire bé, almenys segons el meu punt de vista, ja que continuen plantejant les coses de la mà del PSOE i sense discrepar a Madrid a l'hora de votar.

Creative Commons License + GNU FDL