dilluns, 1 d’agost del 2011

#crisi Copagament a #Tortosa #20N

L'Ajuntament de Tortosa implantarà el copagament en el servei d'ajuda domiciliària municipal emmarcat en la llei de la dependència. Diuen que serà per a les rendes més altes. Cal veure quina és la línia que separa les rendes més altes de les altres. Em pregunto també si aquest servei pot ser de pagament i, si és just que perquè el desplegament de la llei ha estat negatiu pels problemes de finançament que comporta, acabi pagant-ho l'usuari final.

Els EUA sembla que al final demòcrates i republicans arribaran en un acord per augmentar el sostre d'endeutament, i les borses ja estan més tranquil·les. La Unió Europea havia de ser -ens ho venien així de menuts- un contrapoder als EUA, havia d'acabar amb la seva hegemonia. I ja veieu, quan estornuden allí, ens refredem tots. M'ha sobtat que un problema tan important de país allí hagi estat a punt de dur-los a la suspensió de pagaments pel tacticisme polític. Diuen que el Tea Party no volia de cap manera l'acord i que això ho ha dificultat fins ara.

Les eleccions del mes de novembre faran que el congrés del PSC s'ajorni fins el desembre. El problema és que el PSC no es replantejarà els canvis fins passades les eleccions. No pot prometre res de nou un partit que es presenta a les eleccions igual que ara, continuant lligat al PSOE, fent-ne seguidisme com fins ara, i amb promeses ambigües que ja ningú no es pot creure. No canvien les cares, no canvien els plantejaments. Ho tenen magre, penso. I Artur Mas es presenta com el salvador de Catalunya, encara que com deia, ell poc pot prometre quan durant els governs pujol la posició decisiva de CiU només va servir per potenciar la mala imatge de Catalunya a Espanya, amb acords que comportaven noves exigències al cap de poc temps.



Creative Commons License + GNU FDL