dijous, 4 d’agost del 2011

#crisi Espanya col·loca deute i la Puerta del Sol tancada en pany i forralat #15m #nolesvotes

Espanya ha pogut col·locar més de 3000 milions d'euros en deute malgrat els dos dies anteriors amb unes puntuacions de risc de més de 400 punts. Això sí, amb interessos alts, cosa que s'ha de tenir en compte per preveure quants diners hauran de tornar-se amb el pas dels anys. La Unió Europea admet ja que la crisi ja no és només de països perifèrics i que cal actuar per donar confiança als mercats. Avui a Público llegeixo un article reclamant que el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, actuï comprant el deute espanyol i l'italià per apaivagar els mercats. De fet reclama que el Banc Central Europeu actuï com això i no només com una oficina de control de la inflació. I és que els organismes de control de l'economia han fallat a Espanya, a Europa i al món. I a més són els que diuen què hem de fer.

A Espanya la insatisfacció social que escenifica el moviment del 15m -els indignats- torna a ser notícia. Des de fa dos dies la policia impedeix l'entrada a la Puerta del Sol. Ahir llegia que el metro no s'hi aturava. Viva imatge de com els polítics, ja passades les eleccions municipals, actuen contra les protestes mostrant què en pensen realment. Javier Cuchí en parla al seu bloc, El Incordio, en un article molt crític amb la classe política i la situació de la nostra democràcia. El moviment nolesvotes, el moviment 15m, continua viu, per molt que se'l vulgui fer callar. I una cosa tinc clara, ni PP ni PSOE veuran el meu vot a les properes generals.

Acabo. Avui llegeixo que el departament de Salut definirà la cartera de serveis d'Atenció Primària a la tardor. És a dir, que per molt que ens diguin que després de l'estiu no tancarà cap centre, que tot tornarà a la normalitat, cal esperar encara i veure si això que diuen acaba sent veritat o no.

Creative Commons License + GNU FDL