diumenge, 14 d’agost del 2011

Les atraccions de #FestesMajorsAmposta2011, els #bous, la #xenofòbia a #Salt i la #crisi a Itàlia

Amposta: La FilhaAvui la Filha ha passat en cercavila pel nostre carrer per anar a recollir un músic nou de la banda. La banda germana de la Lira toca la primera part de festes. Nosaltres ho farem la segona. Sempre agrada veure la banda passar, com un espectador més. Segon dia de Festes. Parlant de Festes, avui hem vist que les atraccions, les quals continuen al lloc de sempre, no prop de la zona on es fa el ball -podrien estar al passeig del riu-, són més aviat poques. No sé com deu estar a la nit la zona però, segur que la ubicació no afavoreix els firaires.

Les Festes, els bous, han tornat a ser motiu de notícies repetitives sobre partidaris i detractors dels bous a les Terres de l'Ebre. Notícia típica i tòpica que deixa de ser informació per massa vista.

La situació de PxC a Salt ahir va continuar donant notícies. Si dos regidors de PxC a Salt han passat al grup mixt, ara PxC diu que denunciaran la regidora que va dimitir perquè deia que la pressionaven per voler-se casar amb subsaharià, i també acusen CiU d'estar al darrere de tot.

I acabo. A Itàlia les mesures per reduir el dèficit són dràstiques. Obligaran fusionar-se els municipis de menys de 1000 habitants, i eliminaran les províncies de menys de 300.000 habitants o menys de 3000 km2 de superfície. Segons llegeixo via Menéame, una mesura així faria desaparèixer més de la meitat de municipis a Espanya. No tinc clar si han de desaparèixer municipis, els quals al cap i a la fi són l'administració més propera als administrats, o si ha de posar-se lògica en altres nivells, com l'existència de consells comarcals i diputacions. Ja està clar que són "agències de col·locació" però, per donar exemple de racionalitat i d'austeritat no pot ser que continuem tenint administracions redundants.

Help those suffering in the Horn of Africa