dimarts, 23 d’agost del 2011

#Sigüenza

Sigüenza: catedral
Dia de visita a Sigüenza. Un llarg carrer de baixada des del castell fins la catedral. Que després cal tornar a caminar en sentit contrari. Al final del carrer, abans d'arribar a la catedral, la plaça major, amb porxos, d'estil renaixentista, encarregada pel cardenal Mendoza al segle XV. La catedral, visitada amb guia, per poder veure zones no visitables pel teu compte, com la famosa sepultura del “Doncel”. Com que el guia és de vacances crec que és un canonje de la catedral qui ens acompanya durant el recorregut. Un privilegi poder gaudir de les explicacion, ja que no només són explicacions sobre arquitectura, sobre art, si no que van acompanyades d'explicacions de caire més teològic.

Un dinar en un bon restaurant, el restaurant “Calle Mayor”, recomanat a la Guia Michelín. El temps acompanya. Sol i calor però, sense una humitat excessiva.

A la tarda visita de Sigüenza. La casa del Doncel, la plaça de l'antiga presó, el palau episcopal, ... fins el parc de l'Alameda, cercant jocs infantils perquè pugui passar una bona estona Júlia. Ens trobem amb un parc magnífic, amb una animació important i dues zones de jocs infantils. Una, pensada per a xiquets i xiquetes menuts, amb tota l'àrea de jocs amb cautxú al terra i dimensions de tobogans, gronxadors i altres elements adaptats a l'edat dels destinataris. Això a Amposta no ho tenim.


Help those suffering in the Horn of Africa