dilluns, 15 d’agost del 2011

La demanda a #Google, #crisi i #rovellons al Maestrat

La notícia que el càmping dels Alfacs ha demandat Google perquè les imatges de la tragèdia de finals dels 70 apareixen a les cerques continua apareixent als mitjans. Ho publica el Diari de Girona avui. L'algorisme de cerca és el que és i penso que no es pot considerar aquest un exemple de dret a l'oblit. Perquè les imatges són presents a la xarxa i el cercador només les mostra destacades a causa de l'algorisme que utilitza en la cerca. Potser els propietaris del càmping voldrien eliminar-les de la xarxa i que no poguessin ser trobades. Potser voldrien aleshores eliminar les hemeroteques digitals. Com deia l'altre dia, un dia algú denunciarà els homes i dones del temps per pronosticar temps desfavorable per al seu negoci.

L'Ajuntament d'Amposta va publicar divendres una nota informativa sobre les manifestacions del regidor de PxC que deien que el ball es fa a les antigues piscines perquè al pabelló els musulmans celebren el Ramadà. Com explica la nota, durant les Festes Majors allí no s'hi celebra el Ramadà i que si se celebra -fora de Festes- és perquè s'ha sol·licitat. De fet s'explica que la ubicació del ball es va acordar al mes d'abril.

Quant a la crisi de cada dia, Rajoy apunta que Espanya té els mateixos problemes que Itàlia. Acabarà proposant mesures semblants? Mesures, aquestes, lloades pel president del Consell Europeu.

Un dels temes relacionats amb la crisi que ha aparegut darrerament molt a la premsa és el PIRMI, la Renda Mínima d'Inserció. Un article de Público presenta la situació d'una persona que per culpa de l'endarreriment l'han estat a punt de fer fora del mini-pis on viu. I és que les mesures dràstiques, o les restriccions, aplicades a qui més necessita els diners tenen més impacte. I això que el govern es fa càrrec de la situació per la que passa la gent al país.

Llegeixo a Maestrazgo Información que els municipis del Maestrat de Terol han acordad unes ordenances comuns per a la temporada de rovellons i altres bolets. S'estableixen diverses quotes per anar al bosc en temporada de recol·lecció, per evitar colles organitzades per fer una recollida massiva, envaint finques en molts casos particulars, malmetent el bosc, i emportant-se una font d'ingressos del territori.

A sota deixo un dels videos que vaig gravar ahir de l'espectacle de jota que ahir es va fer a la Plaça Major amb motiu de les Festes d'Amposta.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa