dimarts, 1 de març del 2011

#política #crisi #educacio Més associats, menys places

El conseller Mas-Colell demana més eficiència a les universitats recorrent a professors associats, contractes laborals, no places de funcionari, a més d'altres mesures com redimensionar l'oferta acadèmica. No sé com s'ho hauran pres les universitats catalanes. La universitat té fama de ser una institució endogàmica i potser cal eliminar alguns vicis, tot i que se suposa que les reformes que ha hagut al llarg dels anys anaven encaminades a solucionar-ho. Quant a oferta formativa potser sí que hi ha sobredimensionament en certes àrees, encara que falta tenir una oferta virtual variada, actualment liderada per la UOC -i que consti que ja em va bé-.

La ministra Salgado insisteix a criticar Catalunya -i les Balears- pel dèficit. No és normal que a sobre de contribuir de forma important a l'economia espanyola, sortint perdent, continuem rebent crítiques, i en part a causa de diners compromesos pel govern espanyol.

El PP, el partit que sempre fa pinya, deixa sol a Francisco Camps en el primer acte de pre-campanya. És un símptoma, una anècdota? Potser tenen por que si els problemes amb la justícia de Camps van a més els puguin perjudicar a les eleccions.

Ara que el govern espanyol ens obligarà a circular a un màxim de 110 km/h per autovies i autopistes, Holanda és notícia per pujar la velocitat màxima a 130 km/h en autopistes. Polèmica aquesta que continua, perquè les avantatges que diu que comportarà el govern baixar la velocitat, no tothom diu que sigui tal.  El ministre Blanco, parlant de carreteres, ha explicat què volia dir ahir l'anunci de retallar un 50% la despesa energètica de l'enllumenat de les carreteres. Ja porten uns quants anys governant i continuen semblant aprenents. Si volien dir que aplicarien mesures per fer més eficient el consum de llum podrien haver-ho dit així i no dir-ho parlant de retallades. Panells solars, llums LED,... té més sentit.