dilluns, 28 de febrer del 2011

#política #crisi #sensesenyal Rouco, TV3 i la crisi del món àrab

El cardenal Rouco, president de la Conferència Episcopal Espanyola, acaba mandat criticant les xarxes socials perquè fan que els joves tinguin una vida buida i virtual. Rouco, representant de l'església espanyola tancada, poc partidària de recordar quan participava del règim de Franco, massa parcial afavorint les posicions de la dreta -i que consti, que no parlo de defensar o no la doctrina-, no recorda que el propi Papa ha parlat bé de les xarxes socials i que el Vaticà té una aplicació al Facebook.

Mentres a Líbia Gaddafi resisteix i continua intentant eliminar els manifestants, tot i que cada cop està més prop de la seva fi, la revolta al món àrab continua i, per exemple, a Oman el govern es reuneix amb els manifestants per evitar una gran revolució que acabi amb la monarquia absoluta. Però, en altres llocs del món àrab les coses van millor. Així, Zapatero ha anat a visitar Qatar, oasi de pau i tranquil·litat, per aconseguir dinerets per a Espanya, igual que va fer el Barça. Suposo que hi van amb pinces al nas i que si algun dia hi ha una revolta aleshores també es posaran a favor dels que reclamen democràcia.

El govern espanyol, a més de reduir la velocitat a 110 km/h per reduir la despesa energètica, ara proposa reduir la despesa elèctrica un 50% en l'enllumenat de les carreteres. El govern de Zapatero no deixa de perdre credibilitat cada dia que passa. Sembla un govern de pandereta que, després d'anar negant la crisi va modular el discurs fins acceptar-la i que ara sembla el més conservador dels governs. Per cert, la patronal de les empreses d'autopistes no està gens d'acord amb la mesura dels 100 km/h. De fet, els usuaris de les autopistes haurien de reclamar una rebaixa en els peatges, proporcionals al descens de la velocitat, una rebaixa en la qualitat del servei, segons com es miri.

Al País Valencià practiquen el cinisme com ningú. Davant les manifestacions per reclamar poder veure-hi TV3, ara diuen que ells també volen poder emetre TV3 però, que necessiten lloc on fer-ho, un tercer múltiplex i, al mateix temps demanen que a Catalunya es pugui veure Canal 9. Diria jo que Canal 9 es podria veure a Catalunya si ells volguessin i que és la reciprocitat la que falla, per la banda valenciana.

Ahir diumenge, per cert, La Vanguardia anunciava una edició en català per al proper mes de maig. Avui llegia opinions que ho marcaven com una fita, una fita que arriba tard, amb uns quants diaris en català als quioscs i amb El Periódico publicant una versión en català i una en castellà des de uns quants anys. Més val tard que mai però, la fita arriba tard, no?