diumenge, 20 de març del 2011

Alto el foc de Gaddafi en la #guerra de #Líbia i l'impost de successions

Continua la guerra hipòcrita i cínica de Líbia. Gaddafi, hem vist a les notícies que havia tornat a declarar un alto el foc i un replegament de forces, al mateix temps que els aliats l'ataquen i les seves defenses antiaèries es protegeixen. L'atac a Líbia no ha estat ben vist per tothom. Ni Rússia ni la Xina, ahir ho veien bé, i la Lliga Àrab diu que tampoc hi està d'acord per no ser una mesura per assegurar una zona d'exclusió aèria. Les tibantors estan servides.

Al Japó el reactor 3 de la central de Fukushima ja s'ha estabilitzat i hi ha esperanza que s'acabin estabilitzant la resta. Milers de víctimes mortals, milers de desapareguts, l'amenaça nuclear, i enfront d'això una població que segons els testimonis ha mantingut la calma, ha confiat en el govern, i els tècnics de la central nuclear han posat la seva vida en veritable perill per aconseguir allunyar l'amenaça nuclear de Fukushima.

Sorpresa. El govern català farà una pirueta per explicar que no elimina l'impost de successions en la seva totalitat. Primer deien que eliminarien els 80 km/h completament per acabar sent un sistema variable. Després deien que eliminarien l'impost de successions i ara resulta que serà només per a familiars de primer i de segon grau. Molt coherents, sí senyor.