dijous, 24 de març del 2011

#Sortu, #canon, #Líbia i #Japó -#política, #guerra-

Ahir anava a dormir amb la notícia que Sortu no seria admès com partit polític pel Tribunal Suprem. Incomprensible però, legalment sembla que és així, tot i que queda recórrer al Tribunal Constitucional. Duran i Lleida però, justifica la sentència perquè s'hi aplica la llei de partits. Així serà però, em sembla injust que després de tant de temps demanant gestos a Batasuna per escollir el camí democràtic, s'hagi actuat com si no es volgués veure mai que l'esquerra abertzale faci realitat aquesta voluntat d'escollir el camí de la pau i rebutjar la violència.

Avui també ha hagut una notícia important, almenys per a qui segueix els temes de propietat intel·lectual de prop, o no molt de lluny. L'Audiència Nacional ha declarat l'ordre ministerial que estableix l'actual cànon digital, per un defecte de forma en la tramitació, cosa que segons llegeixo a Público, fa que torni a estar vigent el cànon tal com s'aplicava l'any 2006. Crec que és important remarcar que reclamar un cànon més just no equival a demanar que tot sigui gratis i que els autors visquin de l'aire.

A Líbia continua el setge a Gaddafi -l'inconscient quasi m'ha traït i anava a escriure Saddam-. Avui sembla que ja s'han posat d'acord els diferents països perquè sigui l'OTAN qui dirigeixi les operacions. Veurem quantes víctimes col·laterals haurà causat aquest episodi bèl·lic quan acabi.

El Japó continua sortint als mitjans. Poc a poc tenim bones notícies sobre la situació de la central nuclear de Fukushima i de la contaminació radioactiva sobre la població. Malauradament les víctimes són milers. Però, el Japó està sent notícia per com ha reaccionat la població davant la catàstrofe, davant les necessitats d'alimentació, per la seva capacitat de refer-se. Per exemple, una autopista que, segons Público, arrasada pel terratrèmol, en 6 dies ja està arreglada. Igualet que aquí.