dijous, 10 de març del 2011

#política #crisi Gaddafi, Marroc, Sortu i traspassos

Gaddafi continua resistint la revolta que pretén fer-lo fora del poder atacant els rebels a base de bombardejos. Mentres, França ja ha reconegut el govern alternatiu format en el bàndol revoltat i els EUA apropen vaixells a la zona de Líbia. Gaddafi està sent l'únic que planta cara a la revolta. Després de Tunísia i Egipte, el rei del Marroc diu que modificacarà la Constitució per obrir el règim, perdent poder i donant-ne més al Parlament.

Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale, continua donant arguments perquè no es posin pals a les rodes a la seva legalització com partit polític. Així, han condemnat l'intent d'atemptat que s'hauria planificat contra Patxi López, i rebutgen la "kale borroka". Per molta desconfiança que hi hagi, s'ha de ser objectiu i admetre que el camí és bo i que potser ja ha arribat l'hora que l'esquerra abertzale torni a l'escenari polític.

Com sempre, Catalunya i Espanya no s'acaben d'entendre. La vice-presidenta del govern català i el ministre Chaves no s'han posat d'acord sobre transferències incompletes de competències a Catalunya. No sé ben bé de què va la cosa però, si les coses es fessin bé, es podria posar sobre la taula una llista de temes oberts i tancats i demostrar els posicionaments d'uns i altres. Malauradament sempre hi ha forats que permeten interpretar les coses d'una manera o altra.

Pràctica habitual sembla, avui ha hagut una manifestació contra la cessió il·legal de treballadors entre El Corte Inglés i la Generalitat.