dijous, 3 de març del 2011

#crisi #política #salut #Amposta Dijous jarder, Carrefour i llistes d'espera

Avui és un dijous jarder passat per aigua. Fa un moment veia sota la pluja uns nois i noies que semblaven baixar de la torre de la Carrova. Aquest any però, no és un dia especial dins de la setmana escolar perquè aquesta setmana molts centres educatius fan festa, la gran idea de la setmana blanca. Dijous jarder, comença el Carnestoltes, dimecres de centra i Quaresma. Anem cap a Pasqua.

Les retallades del Departament de Salut han rebut crítiques. I és que, per molt que es negui, l'horitzó del sistema de salut pública sembla que acabarà afavorint el sector privat, perquè si les prestacions públiques són més massificades, el temps d'espera augmenta, i altres aprofiten per vendre's bé, la previsió de captar més clients no és descabellada. Les mútues privades tan bé no deuen estar quan fa temps que la publicitat als mitjans és important, per exemple. El que no s'entén és que els professionals de la salut pública catalana no es plantin amb la mala pinta que fan les coses. Tenim un govern que només es dedica a donar males notícies sobre la situació econòmica i que es dedica a deixar anar en compta-gotes, perquè passi millor, cada una de les mesures impopulars. I no pot ser. I no pot ser que si el problema rau en el mal finançament català, totes i cada una de les mesures que es prenguin acabin repercutint en els treballadors públics i la ciutadania. Esperem que si els centres de salut privats reben cap subvenció pública o facturen serveis a la sanitat pública, aquests també pateixin retallades. Si no es pot, no es pot.

Lectura interessant que també us passo és l'editorial d'avui de Vilaweb, on Vicent Partal critica com CiU està conduint la situació: El somriure de CiU s'ha glaçat.

La gasolina continua pujant. No cal ni dir que aquest sector, el dels carburants, també és un sector amb més cara dura que menys.

El Banc Central Europeu (BCE) pot pujar en breu els tipus d'interès, amb les conseqüències negatives per a les hipoteques d'interès variable. Els experts l'any passat ja avisaven que si Alemanya i França milloraven la seva situació, acabarien pujant els tipus d'interès i, països com Espanya això ho notarien força. Veurem si és així.

Avui a Amposta s'inaugurava el Carrefour, demà ja obert al públic, amb la presència del president de Carrefour Espanya i ex-ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado.  Després de no poder obrir per la ventada de la setmana passada per fi obre el centre comercial que per a uns tindrà un impacte negatiu de cara al comerç local, i per a altres serà un atractiu que hi repercutirà positivament. Al final el seu èxit o fracàs dependrà dels clients.

1 comentari:

Joaquim Zaera ha dit...

Si ha de ser per mi, el carrefour ja ha fracasat