divendres, 18 de març del 2011

#crisi #Gadafi es caga a sobre i al #Japó augmenta el nivell de gravetat

Potser el titular no és gaire fi però, és una reflexió del que sembla la notícia que Líbia -Gadafi-, després de xulejar sobre actuacions armades sota l'empara de les Nacions Unides, acaba acatant la resolució de l'ONU i declara un alto-el-foc. Potser és una forma de guanyar temps o ves a saber què però, sembla que Gadafi no les té totes. Entre l'oposició interna i els atacs externs potser veu que la cosa no la té fàcil. Llàstima que s'actua ara i no s'ha fet res durant anys per treure'l del poder, ans al contrari, se'l rebia com un amic, ex-terrorista.

Tot i no parlar-ne d'entrada, és evident que el tema important de l'actualitat continua sent la situació al Japó, de la central nuclear de Fukushima. Avui hem sabut que s'ha augmentat a 5 el nivell de gravetat en aquest episodi d'emergència nuclear. I el recompte de morts n'augmenta la xifra cada dia.

Catalunya és la comunitat autònoma més endeutada de l'estat espanyol. Malauradament successius governs, molts de CiU, no han fet mai el pas per reclamar un finançament realment bo i sempre hem anat a cercar allò del "peix al cove". Sempre teníem el millor finançament per acabar demanant-ne un altre al cap de poc. Així ens trobem, una Espanya que no actua de forma justa amb el finançament autonòmic i un govern català que no ha acabat mai de fer els deures en aquest tema. Serà Mas qui posi el punt final a la novel·la del finançament?

Dies de crisi, dies de falles, diners i diners en monuments que demà cremaran i pirotècnica que només és apta per a valencians de tota la vida. La capital del Túria -Túria, quin Túria?- en temps de falles mostra tots els anys xifres brutals de diners que acaben cremats. Aquest any encara no he vist enlloc quan ha costat la falla de l'Ajuntament però, segur que barata no serà. Temps de crisi... o no.