diumenge, 13 de març del 2011

L'energia #nuclear en discussió i la #política catalana no s'atura

El món continua pendent de la situació de les centrals nuclears japoneses afectades pel terratrèmol de divendres -registrat per l'observatori de Roquetes-. Quatre centrals en emergència nuclear. En una d'elles avui llegia que potser s'havia produït una fusió del nucli a causa de la manca de refrigeració, després de l'explosió ahir de l'edifici de contenció. Més de 10.000 morts i 600.000 desplaçats. A Espanya ja hi ha peticions sobre el tancament i/o no renovació de permisos per a les centrals de Garoña i Cofrents. A casa nostra recordem que tenim Vandellòs i Ascó, aquesta darrera que ens ho donat prou males notícies en els darrers anys. És inevitable, com deia ahir, pensar què passaria si hi hagués un terratrèmol, encara que sigui de menor intensitat, a tocar de casa nostra. Avui llegia que la central accidentada al Japó estava provada per a un terratrèmol de menys intensitat que el que va ocórrer. Fins quina intensitat es garanteix la resistència a les centrals espanyoles?

Continuant amb el tema, també llegia avui que l'any 1971 ja es va predir l'emergència en el reactor per una fallada en la refrigeració en aquest tipus de centrals.

Passant a la política catalana, hi ha una pugna entre Duran i Ridao per les crítiques del segon perquè Duran sigui l'intelocutor del govern a Madrid i a la vegada sigui el portaveu del grup parlamentari de CiU allí. Duran el va titllar de "ruquet" i Ridao es torna. Penso, com Ridao, que ambdós càrrecs propicien la confusió entre govern català i partit polític, és evident. Conflicte d'interessos. Ara bé, CiU això no ho admetrà mai però, ho criticaria si això ho fes un altre partit, seguríssim.