dissabte, 19 de març del 2011

Comença la #guerra a Líbia, i continua la tragèdia al #Japó

Aquesta tarda llegia que França havia iniciat la guerra amb Líbia dins de la missió internacional contra Gaddafi. A més, Espanya també hi col·laborarà, malgrat ser Zapatero contrari a les intervencions militars en altres països. Gaddafi ahir semblava que tenia por i que feia cas de la resolució de l'ONU, aturant els atacs contra els revoltats però, avui ha continuant atacant-los per terra, mar i aire. Probablement aquesta sigui l'única solució però, una guerra sempre és una mala notícia. I és curiós que els que fan la guerra contra Gaddafi no fes tant que el rebien i el visitaven, sense por a fotografiar-se amb ell. És un dels tants hitlers del segle XXI, un abominable dictador que incomprensiblement la comunitat internacional acull fins que veuen que no es manté el suport davant de les evidències de la seva forma de fer.

Al Japó continua la tragèdia. Tot i que la central de Fukushima no està sent notícia per agreujar-se la situació, si no que hi ha un reactor que ja s'ha pogut connectar a l'electricitat, avui hem sabut que a Tòquio s'ha detectat radioactivitat en aigua corrent, verdures i altres. Una notícia preocupant, a més de la preocupant xifra de morts i desapareguts, que no deixa de crèixer.

La Wikipedia en català, la Viquipèdia, celebra 10 anys d'existència. El moviment del programari lliure ha comportat durant dècades l'aparició de projectes de programari i de continguts lliures, entre els quals la Wikipedia és un dels més importants. Per a mi, per molt que les editorials creïn enciclopèdies en línia, per molt que permetin col·laborar-hi, mentres els seus continguts continuïn tenint condicions restrictives d'ús, perden interès enfront de la Wikipedia. I això sense perdre de vista que la informació pot ser imprecisa però, tant a la Wikipedia com en altres llocs. La diferència és que els errors es poden detectar i esmenar més ràpidament.