divendres, 9 de novembre del 2012

Neix #aguaita.cat , comença la campanya #eleccions2012 i la dació en pagament

Primer dia de campanya. Una campanya en la qual els partits es gastaran 8.5 milions d'euros. Són unes xifres que encara que s'hagin reduït evidencien un problema, l'excessiva despesa dels partits, sobretot en campanya. Al carrer, moltes pancartes amb la foto d'Artur Mas, amb la senyera de fons. Serà una campanya presidencialista i monotemàtica, malauradament. CiU, eclipsant ERC, monopolitzarà el discurs sobiranista, amagant les discrepàncies internes sobre la independència de Catalunya. El PSC presentant-se com sensats i federalistes, com si així es pogués oblidar el passat recent i es pogués obviar la poca voluntat de canvi que han tingut després de la patacada electoral del 2010 i 2011. I el PP, també fent campanya monotemàtica, en sentit contrari. Acaba de començar i ja me n'he cansat.


El mes de març el PSOE es va abstenir per implantar la dació en pagament. Ho recorda @tortosidesegona davant de la consternació que mostrava Rubalcaba a Twitter pel suïcidi avui d'una dona a Barakaldo quan anava a ser desnonada. Ahir al matí escoltava que ara semblava que hi havia voluntat per modificar la legislació sobre els desnonaments. També ahir es publicava que l'advocada general del Tribunal Europeu de Luxemburg, Juliane Kokott, deia que la legislació espanyola sobre desnonaments és contrària amb els drets dels consumidors del dret europeu. PP i PSOE es podran posar d'acord ara però, les morts que s'han produït per les situacions límit que causen els desnonaments no tenen remei. Quin nom té l'actuació dels partits que no han fet res per evitar la tragèdia diària de les famílies que es queden sense vivenda?

I acabo. Aznar, amb l'"Espanya va bien", potser va ser l'iniciador de l'efecte crida per a la immigració que ell mateix després tant va criticar. Alemanya podria patir ara un efecte crida intracomunitari amb l'arribada de treballadors qualificats, entre ells d'espanyols, els quals no tenen assegurada la feina, perquè en realitat no n'hi ha una necessitat important.


I avui ha nascut un nou mitjà de comunicació a l'Ebre, aguaita.cat, de la mà de dues periodistes ebrenques. Es defineix com un mitjà "independent, crític i honest". La primera impressió és molt bona. Des d'aquí felicitar-los per la iniciativa i desitjar-los que tinguin molta sort.

Help those suffering in the Horn of Africa