dimarts, 27 de novembre del 2012

#25N #eleccions2012 Parlant de pactes i #fracking

Aznar, el messies del PP -ep, que el PP no accepta aquesta terminologia per a ells- des del seu posicionament gens nacionalista diu que els nacionalismes quan governen organitzen veritables embolics, i fins i tot compara la situació actual amb la del 1934. Potser vol empresonar també el govern català? Ja hem tingut la vaga dels miners asturians, falta l'empresonament del President, no? Quin un Aznar!

Avui continuem amb les reaccions post-eleccions. Sala i Martín fa la seva anàlisi. ERC en el punt de mira. I és que Junquera es mostra més favorable a quedar-se fora del govern però, penso que seria un error, una irresponsabilitat. Seria fugir d'estudi i així no haver de dissenyar uns pressupostos amb les seves retallades, seria no haver de negociar on retallar amb CiU però, també seria, com diu Sala i Martín, posar punt i final al camí cap al referèndum, amb un hipotètic pacte de CiU amb PP o PSC. Qui sap, perquè ja sabem que els partits acostumen a fer molt de teatre i després resulta que assoleixen pactes que negaven.

Duran no estava gaire content diumenge. No va sortir a predir els resultats com de costum, qui sap si perquè no els eren favorables o per alguna altra cosa. No sé si serà responsable, com diu qui va ser el seu contrincant a presidir UDC, de la davallada de CiU a les eleccions. Si ha estat així, si aquesta anàlisi es fa dins de la coalició, no entenc que continuï sortint a dir què ha de fer CiU per formar govern.

Guilermo Fesser, de Gomaespuma, explica què és la fractura hidràulica o fracking, tècnica per extreure gas del subsòl quan aquest es troba comprimit entre les roques, no en grans cavitats, i també explica els problemes que comporta per al medi ambient i per a la salut, utilitzant com exemple què ha passat als EUA. Les empreses que exploten el gas amb aquesta tècnica allí són les que hi ha al darrere de les concessions sol·licitades a Espanya, algunes de les quals tenim al costat nostre, al Maestrat de Castelló i Terol. Contaminació d'aqüífers, ús de quantitats molt i molt importants d'aigua, ús de productes cancerígens, que arriben a la cadena alimentària,... Ens ha de preocupar, i molt, que a Espanya no es plantegin aturar aquestes concessions. De fet, explica que el govern basc ho veu amb bons ulls perquè li comporta 30.000 milions d'euros. El diner sap convèncer.