dilluns, 5 de novembre del 2012

#independència si us plau, acabem ja

Veig a la televisió que Carlos Floriano, portaveu del PP, surt a dir que Artur Mas és un perill per a la democràcia. Volen fer president Artur Mas els del PP, oi? Deixant això de banda, sembla que el PP entén la democràcia de la forma que els interessa. Vaja, i jo me n'adono ara...

A Madrid UPyD volen que es castigui com un delicte la convocatòria de referèndums il·legals. Entenem il·legals com incòmodes potser. El PP no vol incloure-ho al Codi Penal ara. Vénen eleccions a Catalunya i potser seria un suïcidi electoral. De tota manera, no sé de què es preocupen. Artur Mas sempre ha dit que la consulta la farà en un marc legal, ja sigui l'espanyol, el català o acudint a instàncies europees. Ja veurem com es materialitza això però, sabent que el President ha dit que es farà dins de la legalitat, què fan marejant aquesta gent?

En la línia d'enlairar Artur Mas com un líder i de tapar les pròpies vergonyes diu Pere Navarro que Mas no té dret de preguntar els catalans sobre si volen que Catalunya siguin un estat de la UE, perquè no depèn de nosaltres. El mateix que dissabte a Tele 5 descrivia els nacionalistes com persones que es pensen superiors als altres, ara posa interrogants al referèndum que proposa el president de la Generalitat. Bé, senyor Navarro, bé.

I la moda de manifestos sembla que no s'atura. Si s'ha parlat dels intel·lectuals que no veuen bé la independència, avui es parla dels suports al manifest Catalunya Sí, favorable a la independència i de la campanya "Fem pinya", impulsada per empresaris catalans contraris a la independència de Catalunya. La imatge promocional d'aquesta campanya, demagògia pura. Una hipotètica frontera entre Catalunya i Espanya vigilada per un mosso i un guàrdia civil, amb sacs i fil-ferros, com en una guerra o en una situació de guerra freda. Aquesta és l'estratègia de la por. I com més ho veig, més ganes d'independència tinc.

Arguments sobre la sortida o no de la Unió Europea de Catalunya independent. Els que no volen la independència i carreguen contra ella també diuen que Catalunya quedarà automàticament fora de la UE. Economistes i altres diuen el contrari. El Cercle Català de Negoci justifica en 10 punts per què això no serà així. En Xavier Sala i Martín explica al seu bloc amb dues imatges, per què Catalunya independent serà dins de la UE, bàsicament perquè a Espanya li convé no veure augmentat el deute encara més, i no tenir fronteres per a la circulació de persones i béns amb Europa. Per a gustos colors. Amb els arguments, igual com amb els manifestos, fins el 25N ens saturaran. I cada partit s'agafarà a allò que més li convingui, no a allò que el convenci.

L'atur a Espanya continua pujant. Més de 4.800.000 de persones a l'atur. La reforma laboral del PP no funciona. La política econòmica del PP no funciona. I no poden negar-ho perquè ells empraven les mateixes armes amb Zapatero. Ara bé, els socialistes farien bé de no acarnissar-se amb el PP perquè entre la ministra dels brots verds i el ministre que deia que no arribaríem als 4 milions d'aturats, van quedar ben retratats.

I acabo. Mira si es posarà malament la cosa que el govern espanyol ha augmentat en un 1780% el pressupost en material antidisturbis i de protecció. Si la societat protesta, canya. Entre Puig a Catalunya i Fernández Díaz a Madrid anem arreglats.

Help those suffering in the Horn of Africa