dissabte, 10 de novembre del 2012

#independència #14N #vagageneral i la reforma de la llei de propietat intel·lectual

Avui m'he topat amb un text que suposadament havia escrit Júlia Otero sobre Catalunya i les aberracions que s'estan dient sobre el seu passat i el seu futur. M'ha fet dubtar que fos un escrit que no vingués directament de la periodista. De fet, Júlia Otero no he vist pas que l'enviés a Twitter cap dia. Sembla que podria venir d'una carta escrita per una gallega anomenada Rosa. Malgrat això, conté algunes dades que Esperanza Aguirre i els seus podrien tenir en compte quan diuen que Espanya té 3000 anys o que Catalunya mai no ha estat un país independent.

Ara mateix a Tele 5 fan debat sobre la vaga general convocada per al proper dimecres 14. Jo faré vaga. I vosaltres? Un altre dia en parlarem.

Si recordeu, ahir es va suïcidar una dona quan anava a ser desnonada. Avui llegia que el pis on vivia l'havia posat a la venda La Caixa, malgrat que en escampar-se la notícia ha desaparegut l'oferta. Així mateix, hem pogut escoltar els polítics que no han mogut un dit per evitar canviar la legislació per evitar les tragèdies personals dels desnonaments, per evitar situacions límit que porten al suïcidi. Ara és molt fàcil fer com si sempre haguessin volgut solucionar les coses. Hipòcrites, cínics.

I si la llei Sinde relacionada amb la propietat intel·lectual va ser fortament criticada, per lògica si es confirma el rumor, la llei Wert també ho serà, perquè allò que corre -si no és un globus sonda- suposa una retallada important en els drets dels usuaris, alineant-se amb les entitats de gestió de drets d'autor i amb la indústria àudiovisual. Canviaria la còpia privada, la qual només s'acceptaria per a còpies d'obres adquirides legalment o gravades de la ràdio o televisió però, no còpies d'obres que et deixa, per exemple, un amic. Això, que es podia fer quan la gent copiava cintes magnètiques, ara no es podria fer, fent una marxa enrere important. Com es llegeix a l'enllaç, com exemple, publicar un enllaç a Twitter d'una pel·lícula o cançó amb restriccions d'ús podria suposar una multa de 150.000 euros, siguis empresa o siguis una persona física. Increïble.

Help those suffering in the Horn of Africa