dissabte, 2 de juny del 2012

Vaga d'escoles #crisi #educació

Avui em contaven que dilluns hi ha escoles a Catalunya que comencen una vaga indefinida d'interins i professors amb plaça per les retallades que el Govern afegeix al sector educatiu. És un abús la situació i un exemple de com de malament es fan les coses. Tenim un govern que planifica de manera que després ha de continuant planificant. I els costos van a parar bàsicament a l'educació i a la sanitat.

Em contaven també que els sindicats han silenciat aquesta iniciativa de vaga indefinida, iniciativa que no ha sorgit d'ells. De fet, també en contaven que algun sindicat eliminava els comentaris que es penjaven a Facebook sobre el tema. Jo no ho he pogut comprovar però, m'alarma que els sindicats no actuïn com haurien d'actuar.

I el debat sobre el tema ens porta a parlar de la necessitat de reformar els privilegis sindicals a la pública. Perquè si no crec just parlar dels privilegis dels treballadors públics, sí que crec exagerat que a la pública hi hagi alliberats i bastants. Dubto que tinguin tanta feina per fer tasques sindicals. En alguns casos gent acabada d'arribar a la funció pública aconsegueix el privilegi d'esdevenir alliberat, desconnectant-se prematurament de la feina per la qual se suposa que ha lluitat.

Estaré pendent del tema, a veure si realment hi ha escoles que fan vaga i com reaccionen els sindicats.