dimarts, 5 de juny del 2012

De #retallades i sous dels retalladors

Diumenge a Salvados una diputada justificava l'acomiadament per causes objectives afavorint la contractació de treballadors temporals amb sous baixos i ho feia dient que no cal menjar caviar o marisc cada dia per estar ben alimentats. Es veu que aquesta diputada guanya un bon grapat de diners com per parlar en aquests termes, i la seva feina com diputada seria prou discutible. Em recorda al menyspreu cap als funcionaris del secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, referint-se al caferet i el diari, quan aquest home va ser conseller d'Hisenda amb Esperanza Aguirre i ja hem vist que els números de la Comunidad de Madrid no brillen tan com deien.

Montoro, sentint-se extraterrestre, diu que els homes de negre no vindran a Espanya, perquè Espanya no és un país rescatable. Diu que a més de fer la feina a casa cal que Europa prengui decisions per facilitar l'accés al finançament d'Espanya. El missatge sembla que dugui implícit que si no hi ha ajuda Espanya podria deixar de pagar els seus deutes, no sé si com un desafiament o com un missatge de por, al mateix temps que és una contribució a fer que la societat sigui receptiva amb les retallades que hi ha i que hi haurà.

Vergonya que el PP -amb el suport de CiU- veti la compareixença del president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem per explicar les despeses de diversos viatges amb càrrec al diner públic. Cal preservar la presumpció d'innocència, evidentment però, el PP està vetant darrerament massa compareixences. La transparència hauria de ser una màxima en una democràcia. I què fa CiU donant suport al PP? Doncs suposo que guanyar-se el suport a Catalunya, si no, no ho entenc.

Help those suffering in the Horn of Africa