dimecres, 27 de juny del 2012

#copagament, menys medicaments, més fum per a #Eurovegas i supressió de trens

L'Estat deixarà de finançar més de 400 medicaments considerats de malalties poc greus. Paracetamol, ibuprofè, estatines,... Les persones que necessitin algun d'aquests medicaments diàriament, gent gran, per exemple, segur que ho entendran. No és que tinguem un augment del copagament dels medicaments l'1 de juliol (sumat a l'euro per recepta), és que a més, alguns d'aquests es passarà a pagar-ne el 100%. Un estalvi de 440 milions difícil d'explicar quan aboquem diner públic per a la banca i segons sembla se'n vol abocar a les autopistes de peatge de Madrid. Un govern a la deriva.

A Catalunya continua la polèmica amb Josep Prat, president de l'ICS i fins fa poc president del hòlding Innova de Reus. La solució però, una comissió d'investigació parlamentària. Crec que és evident que si hi ha indicis de corrupció s'hauria d'acudir al jutjat i no invertir temps per fer comissions polítiques.

A Amposta, continuant amb la Salut, d'una banda el PSC denuncia que l'Ajuntament paga 15.000 euros al mes pel lloguer dels baixos on hi ha el servei de Rehabilitació de l'Hospital Comarcal, 10 vegades més que el preu dels baixos on és la policia local, d'una superfície semblant, segons el PSC. De l'altra, ERC destaca que el nou CAP no té data. I cal recordar que el nou CAP va ser un argument electoral de CiU. Fins i tot la Junta Electoral els va fer treure durant la campanya el cartell que anunciava la seva construcció i els diners que s'hi invertien. Crec que l'any passat fins i tot es va dir que les obres estaven a punt de començar. Ha passat temps i és evident que tot era fum però, fum ben aprofitat per CiU, no?

Esperanza Aguirre està oberta a modificar la legislació sobre el tabac per ser més permissiva, de cara a facilitar la implantació d'Eurovegas. Lleis a mida el PP ja n'ha fet -la llei de partits, per exemple- però, no deixa de ser impropi d'un govern seriós i democràtic fer lleis a mida i a sobre, de forma descarada, per afavorir determinats interessos privats. Al darrere la promesa de milers de llocs de treball que ens han de salvar a tots.

Rita Barberà sempre m'ha recordat una d'aquelles dones franquistes que sortien a les imatges del NO-DO o en documents de l'època, molt creients elles però, que després ves a saber. Amb la notícia que diu que va increpar una conductora d'un autobús de València acusant-la de cobrar més de 3000 euros al mes, cridant, perdent els papers i fent el paper de cacic que perdona la vida al seu súbdit treballador, penso que si Rita hagués estat alcaldessa en temps de Franco ara se'n parlaria molt de les seves gestes. No entenc però, com aquesta dona continua guanyant eleccions per majoria absoluta.

Compte! El ministeri de Foment es planteja eliminar trens de mitjana distància i canviar-los per autobusos per rendibilitzar trajectes amb pocs passatgers. Hi ha sobre la taula, entre altres, la línia València-Castelló-Tarragona-Barcelona. Pot afectar això les Terres de l'Ebre? Ja ho veurem. Ara bé, plantejar-se això i mantenir projectes de construcció d'AVE no té cap ni peus. Sí, vénen eleccions a Galícia i interessa però, no té cap ni peus.