diumenge, 17 de juny del 2012

#Grècia vota els d'abans, França socialista i #RescatemPersones

Quan semblava que a Grècia guanyaria Syriza, el partit d'esquerres que amenaçava amb sortir de l'euro si no es renegociava el rescat, no ha guanyat -almenys això sembla amb l'escrutini actual- i Nova Democràcia, de dretes, torna al Parlament guanyant les eleccions. El partit que va mentir sobre els comptes grecs i va portar el país al rescat torna al poder. Sembla que els missatges fatalistes i el discurs massa radical de Syriza no han aconseguit convèncer la societat. Llàstima perquè arriba un punt en què esperes que la gent que diu que ja n'hi ha prou realment demostri que ja n'hi ha prou.

A França els socialistes també guanyen a les eleccions legislatives i governaran còmodament el país. Veurem ara les polítiques que tira endavant Hollande sense oposició legislativa. 

Al País Valencià la coalició Compromís ha encetat un web, d'alguna forma contrastant amb el web que el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya va muntar per identificar persones sospitoses dels aldarulls durant la vaga general. És el web RescatemPersones, un web per denunciar els responsables de la crisi, amb noms i cognoms, amb xifres, i per demanar una sortida a la crisi com la d'Islàndia. Malauradament a Espanya es porta escoltar els dos grans partits, PP i PSOE, i a Catalunya també CiU, i menystenir els partits petits.

Help those suffering in the Horn of Africa