divendres, 8 de juny del 2012

Rumors de #rescat #crisi

Sovint s'acusa les xarxes socials de ser culpables que es difonguin rumors sense cap fonament, que es difonguin afirmacions sense contrastar. Típic dels mitjans que tenim, perquè això s'ha repetit cada cop que s'ha popularitzat un servei a la xarxa. Si no, recordem com els fòrums d'Internet també han estat criticats pel mateix. Ara ningú no se'n recorda.

Avui m'he trobat amb dues situacions relacionades amb rumors de dubtosa credibilitat. Un ha estat un rumor de boca a orella, un rumor dels de tota la vida. Era en una botiga i una dona li comentava a l'altra que als immigrants els ho paguen tot, que coneixia un cas d'un xiquet immigrant que tenia una discapacitat i que li havien pagat una cadira elèctrica i tenia un mestre per a ell sol a classe. Afirmació que molta gent dóna per bona, per comoditat, perquè la percepció personal confirma una realitat que no poden comprovar si és tal... Saber que l'atenció individualitzada existeix per a tothom i que dependrà de la decisió dels professionals educatius és important per no empassar-se aquestes afirmacions.

L'altre rumor ha estat virtual. Un rumor que m'ha arribat per segon cop a Facebook. Diuen que el Tribunal Superior de Justícia -no diu quin- no reconeix els títols artístics, com la llicenciatura de música i demana que es difongui la protesta. Qui m'ho ha passat s'ha desentès de la realitat del tema i s'ha excusat dient que a ell li ha arribat.

Dos rumors que, independentment del mitjà, són rumors dels de sempre, coses que un sent, que a un li diuen i que, per decisió pròpia, es creuen i els fan córrer.

Rumors, rumors. Alguns poden ser certs i només cal temps per comprovar-ho. Com el que diu que demà Espanya demanarà un rescat a la Unió Europea per salvar la banca. Les negacions del govern espanyol poden quedar demà en evidència?

Per cert, no deixa de ser curiós que mentre les borses mundials avui tenien tendència baixista l'Íbex 35 aquí fos optimista i tingués pujada.

Help those suffering in the Horn of Africa