dilluns, 25 de juny del 2012

#AturemEurovegas i els llocs de treball, les subvencions i el #rescat

Artur Mas ens deia aquest cap de setmana que no ens podem permetre estar contra l'Eurovegas, pels llocs de treball que hi ha en joc. La demagògia al poder. No cal discutir els arguments si no posar sobre la taula els llocs de treball per tallar el debat de soca-rel. Recordem quants projectes se'ns han presentat com importants per suposar una gran font de llocs de treball, entre ells el gran nombre d'urbanitzacions que es van construir durant els anys de la bombolla immobiliària, o els quilòmetres d'AVE que s'aturaven en estacions sense passatgers, els projectes faraònics com la Ciutat de les Arts de València,... Aleshores alguns se'n fotien dels que criticaven aquests projectes i refregaven per la cara els llocs de treball que comportaven. Ja veiem com ha acabat tot. La gran pregunta és en què quedaren totes les promeses de l'Eurovegas i quins privilegis s'atorgaran -dins de la legalitat, encara que la legislació es canviï- per al projecte. Sheldon Adelson, el Mr. Marshall del segle XXI, de qui en parlava ahir el New York Times pels seus esforços a favor dels republicans de cara a les eleccions presidencials per tal de protegir els seus negocis, fa un any que xuleja Espanya amb la incògnita d'on posarà el seu meganegoci, i aquí, oblidant cap aspecte ètic, el Govern frisa perquè sigui Barcelona la ubicació escollida.

A Catalunya, el país de les retallades dobles, el país que diu que posa l'euro per recepta per dissuadir els  abusos amb la sanitat -inclosos els abusadors malalts crònics-, ens assabentem que el Govern ha subvencionat el 2011 amb 5,5 milions d'euros el grup Godó, sumant diferents subvencions. Una d'elles, prou indignant, i és repartir gratuïtament La Vanguardia a Rodalies de Renfe, fent la competència a la resta de diaris de pagament i suposant una despesa innecessària.

I Espanya avui ja ha demanat el rescat bancari, defugint del terme "rescat". El mateix dia que es demanava el rescat que no havia de suposar noves mesures econòmiques a la societat el president del govern diu que properament s'anunciaran noves mesures econòmiques difícils de cara a aconseguir el creixement de l'economia. Els missatges del govern espanyol són incongruents i deixen en evidència que, o bé no diuen la veritat, o bé actuen sense saber cap on van.