dimarts, 26 de juny del 2012

#Rescatant autopistes, sense #paracetamol i pujant l'#IVA

Ahir em vaig deixar de comentar el forat de 3800 milions de les autopistes de peatge madrilenyes, per al qual el govern espanyol estaria plantejant-se un rescat amb diner públic. Com es llegeix a l'article, no hi ha diners per rescatar famílies que es queden al carrer per no poder pagar la hipoteca però, sí que es plantegen rescats bancaris i a les concessionàries. Com podem escoltar en moltes tertúlies, quan un munta un negoci arrisca i sap que pot guanyar molts diners però, també sap que pot anar-li malament i perdre'n. Sembla que perdre diners i haver de cercar la solucions sense ajuda externa només ho poden fer les famílies i les petites empreses. Altres estan per sobre de tot.

El govern espanyol diu que alguns medicaments, com el paracetamol no els pot finançar. Per tant, queda esperar el dia que ens treguin la llista de medicaments que haurem de comprar pagant el 100%. El secretari d'Estat i igualtat, que és qui ho ha dit, també diu que cal veure amb bons ulls la col·laboració público-privada, perquè la titularitat del servei continua sent pública i el sistema és més eficient per a l'usuari. En canvi, notícies que he comentat en aquest bloc fa temps, parlen d'un cost major dels sistemes que tendeixen a la privatització del servei. M'agradaria saber si l'augment de dèficit de la Comunitat de Madrid, causat majoritàriament per la despesa sanitària, s'ha produït en un context de col·laboració público-privada o no. De moment jo no em crec aquest home. Quan un servei com la salut es gestiona amb finalitats lucratives jo sóc escèptic.

El ministre d'Economia ja accepta que es creï un banc dolent. Allò que s'ha anat negant ara ja té la porta oberta a implantar-se per sanejar la banca espanyola. També deien que l'IVA no es pujaria i sembla que ja estan mirant en quins productes es podria pujar. No només es pujaria l'IVA si no que es podrien passar alguns productes d'un tipus d'IVA a l'altre. Veurem quina brillant i coherent idea ens expliquen algun dia.

Help those suffering in the Horn of Africa