dimecres, 20 de juny del 2012

#Rescat complet i llengües aragoneses

Llegeixo que el Daily Telegraph anuncia ja el rescat d'Espanya i Itàlia. Es parla de dos rescats per 750 mil milions d'euros que s'hauria filtrat la passada nit. Rescat o injecció financera avantatjosa, sembla que ningú no pensa evitar que seguim el camí de Grècia i dels seus ciutadans. En canvi, des de la Comissió Europea es nega que existeixi cap rescat plantejat. La veritat s'acaba sabent, tard o d'hora.

A l'Aragó cortina de fum al voltant de la llengua. PP i PAR, al govern, legislen sobre la llengua fent que la denominació del català, llengua que es parla a la Franja, sigui llengua aragonesa oriental. Una consellera d'educació i cultura nascuda a Ripoll posa en dubte la unitat de la llengua, igual que ha passat al País Valencià i Balears. Tot i que no em convenç, el ministre Wert l'ha deixat en evidència en afirmar que per la gent de la Franja que coneix per a ell li sembla que és la mateixa llengua que el català. Segur que la manca de rigor amb el castellà no s'admetria, com sí que s'admet i es practica amb les llengües cooficials. Tot per desviar els temes de debat i/o per polaritzar la societat. Increïble. Això són les coses que realment importen a la gent suposo, perquè el PP només es preocupa de coses importants.

Sorpresa. El Tribunal Constitucional ha legalitzat la formació abertzale Sortu, il·legalitzada pel Suprem l'any passat. Un partit que es postulava contra la violència de forma clara va veure impedit presentar-se a les eleccions municipals. Això no té remei ja.