divendres, 22 de juny del 2012

Dilluns #rescat, #Esperanza la demòcrata i la privatització de l'ICS

Dilluns Espanya demanarà, segons el ministre d'Economia, el rescat bancari. Ahir Europa ja va exigir que el demanessin sense encantar-se i avui el ministre ha obeït. El club França-Alemanya avui ha admès dos nous membres, Itàlia i Espanya, i han decidit que cal posar 130000 milions d'euros per impulsar el creixement a la zona euro. Uns milions que sortiran de l'1% del PIB europeu. Sona bé veure parlar de creixement però, cal concretar-ho i posar-ho en marxa de forma ràpida, no perdre el temps com acostuma a passar a Europa.

Llegia ahir que directius de l'ICS -el director gerent i el director d'Afers Assistencials- van anar al CAP Martorell per oferir la constitució d'una SL que es quedi amb la gestió de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Martorell. Càrrecs de l'ICS, empresa pública, principal proveïdor del sistema sanitari públic, demanant la privatització del servei, promovent al mateix temps l'entrega a la competència d'un servei de la seva pròpia empresa? Incomprensible. En un altre lloc ja els haurien acomiadat.

Ahir Esperanza Aguirre carregava contra el Tribunal Constitucional perquè va legalitzar Sortu en contra de la decisió del Tribunal Suprem d'il·legalitzar la formació l'any passat. Segons Aguirre els membres del Tribunal Constitucional són polítics nomenats per polítics i opinen de coses de les quals no haurien d'opinar, i per tant cal plantejar-se eliminar el Tribunal. No pensaria així quan el PP va portar al Constitucional l'Estatut de Catalunya, per exemple. Aguirre sempre ens il·lustra amb la seva saviesa, adobada amb una gran dosi de demagògia.

Per cert, d'aquí una setmana La Lira Ampostina estrenem el musical el Fantasma de l'òpera. Durant els dies 29 i 30 de juny, i 1 de juliol, podreu gaudir de l'adaptació d'aquesta obra d'Andrew Lloyd Webber, contextualitzada en l'Amposta de la postguerra.