dimarts, 12 de juny del 2012

Esperanza Aguirre treu pit #crisi

Esperanza Aguirre xuleja i fa callar els sindicats. Diu que entre sindicats i PSOE no van saber crear llocs de treball i que ara estan millor callats. La facilitat de dir bestieses d'aquesta senyora és increïble. Passat un temps prudencial des de que es va saber que la Comunitat de Madrid va ser una de les que va comunicar un dèficit inferior al real, i com que la societat espanyola sembla que no associa els interessos polítics en la debacle de Bankia, Aguirre es permet el dret de xulejar. I no és que PSOE o els sindicats se salvin de les crítiques però, que sigui Aguirre qui les faci...

PP i PSOE, PSOE i PP, tanto monta, monta tanto. A l'hora de cercar responsabilitats per la situació de la banca espanyola es posen d'acord per no cercar-les, amb l'excusa que ara cal anar units a cercar la sortida del túnel. Com sempre, els dos partits quan els convé van de la mà. No cal recordar que sense problemes van reformar la Constitució, i en un temps rècord.

La Generalitat i el govern espanyol aparquen els seus problemes competencials per passar a negociar sobre les reformes en educació i sanitat. Què en sortirà d'això? Com sempre, una sortida avantatjosa per a Madrid que el govern català voldrà vendre'ns com la millor. Les conviccions de CiU mai no es poden creure del tot perquè sempre, sempre, estan disposats a rebaixar les seves demandes. De moment, els catalans pagarem l'euro per recepta que ens imposen des de Barcelona i més endavant el percentatge que s'estableixi des de Madrid. Doble copagament -com diuen, no entrem a discutir el nom, deixem-nos d'eufemismes-.

Llegeixo que es vol una comissió que aclareixi les condonacions de crèdit a partits polítics per part de caixes d'estalvis. Imprescindible que hi hagi la màxima transparència. La gent té les seus crèdits, té les seves hipoteques, i difícilment veurem la condonació d'interessos o la renegociació. Si no no tindríem el greu problema de tanta i tanta gent que fan fora de casa seva per no poder pagar.


Help those suffering in the Horn of Africa