dijous, 28 de juny del 2012

#Copagament, P3 als 3 anys, autopistes de Madrid i #independentisme

Avui al matí escoltava al Matí de Catalunya Ràdio com Fuentes feina un massatge -emprant terminologia de Ferran Monegal- al conseller de Salut. Resulta que els jubilats a Espanya hauran de pagar el 10% dels medicaments perquè després els sigui retornat allò que toqui segons la seva situació. A Catalunya anuncia el conseller que això no passarà, els jubilats no hauran d'avançar els diners. Però, el conseller també s'ha mostrat a favor de l'augment del 10% del copagament per part del govern espanyol, al mateix temps que a Catalunya s'ha implantat la taxa d'un euro per recepta. Fuentes ha preferit destacar la fantàstica mesura per als jubilats -que ho celebro- sense destacar la resta.

El departament d'Ensenyament diu que es planteja fer que només comencin P3 els xiquets i xiquetes que tinguin ja 3 anys, com una mesura per evitar el fracàs escolar. Diu la consellera que és en fase d'estudi però, al mateix temps ja se'ns diu les intencions que hi ha. Avançant conclusions abans d'hora? Si bé caldrà veure si realment començar P3 abans de tenir els 3 anys -qui els compleix un dia abans, una setmana abans, un mes abans de començar el curs compta com que no els té?- penso també que és una mesura per esglaonar l'entrada d'alumnes a P3, tenint menys alumnes nous a les escoles i, com conseqüència, podent prescindir de professionals, no?

El fracàs de les autopistes de Madrid, el fracàs d'empreses privades que de guanyar diners no es preocuparien per la ciutadania, serà solucionat amb la nacionalització d'aquestes. Posaran peatges a les autovies gratuïtes però, mantindran empreses inviables amb diner públic. Mentrestant ens retallen per altres costats dient-nos que cal racionalitzar, que cal reestructurar, i bla, bla, bla.

Elvira Rodríguez, recordada per ser la ministra que va intentar o va simular que començava el transvasament en temps d'Aznar, ara presidenta de la Comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés dels Diputats, diu que a més de baixar els sous dels funcionaris cal reduir llocs de treball públic, referint-se més aviat a empreses públiques (places interines, eventuals, laborals, imagino) i no a destruir places de funcionaris.

Ana Pastor, ministra de Foment, explicava avui que es reduirà l'horari del 19 aeroports per tal d'estalviar diners i no haver de tancar-los, i per fer front al deute d'AENA. Posava com exemple un aeroport on aterra un avió al dia que és obert un nombre elevadíssim d'hores. Diu que Espanya no s'ho pot permetre. Hi estic d'acord. Ara ens hauria d'explicar si tira endavant l'AVE a Galícia, com va anunciar ja fa un temps. És aleshores quan podrem veure la coherència de les postures del govern.

Acabo. Avui s'ha parlat molt als mitjans sobre el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que situa en un 51% els catalans i catalanes que es mostren partidaris de la independència de Catalunya. En aquest baròmetre un 76,5% de les persones enquestades es mostra totalment a favor o més aviat a favor que Catalunya recapti i decideixi la distribució dels impostos dels ciutadans i empreses de Catalunya. El PSC hauria de prendre'n nota. Un 62,7% vol una Catalunya independent o com un estat dins d'una Espanya federal. I com diuen els mitjans, en cas de votar per la independència el 51,1% votaria a favor.


Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Brian ha dit...

Sobre escoles, a Anglatarra no comencen fins els 5 anys (encara que evidentment hi ha tipos de pre-escola com aqui (com en teoria son els P3,4,5), pero no tan estrictes, on pots triar dies i matis/tardes etc).
Pero l'interessant, llegint el teu apunt, es que comencen per trimestres, entres al trimestre just despres de complir els 5.
No dic que sigui millor i pitjor, només afegeixeo idees al debat ... :)